Şimdi sıra onlarda: Porsche emisyon sorunundan dolayı 22.000 aracını geri çağırıyor

Porsche Cayenne
Porsche Cayenne

Geçtiğimiz dönemlerde Vokswagen’in yaşadığı problemlerin bir benzerini de Porsche yaşıyor. Porsche, yaklaşık 22.000 Cayenne aracını yanlış emisyon değerlerinden dolayı fabrikasına geri çağırıyor.

Alman Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Porsche’un emisyon sorunundan dolayı Almanya’da 7.500, Avrupa’da ise 22.000 adet Cayenne modelin geri çağırılacağını duyurdu.

Araçların çağrılmalarındaki temel neden emisyon sorunu olmakla birlikte bu soruna neden olan bir etken daha mevcut. Araçlarda bulunan yasa dışı emisyon kontrol yazılımı, araçların değişken ve farklı değerler göstermelerine neden oluyor. Dobrindt, araçların mutlak bir güncellemeye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Aslında Porsche, 2015 yılında, emisyon testlerini aldatmak için motor yönetim yazılımında bir değişiklik yaptığını itiraf eden Volkswagen’e ait. Ancak Porsche doğrudan yazılımın üzerinde oynamaların yapıldığını kabul etmedi. Araçların motorlarında bulunan “düzensiz” yazılımın, böyle bir soruna neden olduğu vurgulandı ve araçların geri çağırılma süreci başladı. Yapılan açılamada şirket, kullanıcıların tüm masraflarını karşılayacaklarını belirtti. Ayrıca geri çağrılan araçların yazılımları kanunlara uygun olacak ve bu durum bir sertifika ile belgelenecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >