Snapchat rakiplerinden önde gitmeye devam ediyor: Yeni özelliğinin birçok işlevi var

Snapchat, uzunca bir süredir beklenen gruplarla mesajlaşma özelliği Groups'u sonunda duyurdu.

16 kişilik gruplara 24 saat sonunda otomatik olarak silinen snap'ler göndermenizi sağlayan Groups özelliğinde snap'leri gönderdiğiniz ekranın en altında grup üyelerinin de isimlerini görebiliyorsunuz.

Görünebilen bu grup üyeleriyle direk mesajlaşma durumu da diğer kullanıcıların rahatsız olmasını engelliyor. Yani bir kişiyle yapılacak muhabbet tüm gruptakileri meşgul etmiyor.

Yeni güncellemenin adına bakıp sadece grup konuşması olarak görüp, takılmayın. Bu özellikle beraber iki yeni eğlenceli araç da var. Paylaşımlarınızı renklendirecek iki yeni aracın isimleri Scissors ve Paintbrush. Scissors yani makasla, ön izleme ekranında bir snap'i kesiyor ve onu bir sticker'a dönüştürüyor. Paintbrush yani boya fırçası ise Memories bölümündeki artistik filtreler uyarlamaya yarıyor.


Snapchat kamerası ile çalan şarkıların ne olduğu öğrenilebilecek


Snapchat'in sunduğu yenilikler arasında en işlevseli ise Shazam entegrasyonu gibi görünüyor. Bu entegrasyon sayesinde çalan şarkıların ne olduğunu Snapchat'in kamera ekranı üzerinden öğrenmek mümkün oluyor. Shazam'lanan şarkılar, Snapchat'in Ayarlar bölümünde görülebilecek.

Yeni özellikleri kullanabilmek için Snapchat uygulamanızı güncellemeniz gerekiyor.











Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >