Sonunda göründü: Huawei Mate 20 Lite!

​Sonunda göründü: Huawei Mate 20 Lite!
​Sonunda göründü: Huawei Mate 20 Lite!

Geçtiğimiz günlerde Apple’ı geçerek en çok satış yapan ikinci akıllı telefon markası olmayı başaran Huawei, çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi de Mate 10 Lite’ın devam modeli olan Huawei Mate 20 Lite ortaya çıktı. İşte Mate 20 Lite’ın tüm detayları…

Özellikle son 2 yıldır ortaya koyduğu kusursuz performansla tüm ilgiyi üzerinde toplayan ve satış rakamları söz konusu olduğunda Apple’ı bile geride bırakmayı başaran Huawei, çalışmalarını sürdürüyor. Çinli şirket, ekim ayının ortasında tanıtacağını açıkladığı Mate 20 ailesini Mate 20, Mate 20 Pro ve Mate 20 Lite modelleriyle kurguladı. Bu modeller hakkında henüz sızan bir bilgi olmasa da, Huawei Mate 20 Lite modeli, TENAA listesinde göründü ve tasarımı hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı.

Mate 20 Lite, ailenin en yüksek satış miktarı vadeden modeli konumunda.
Mate 20 Lite, ailenin en yüksek satış miktarı vadeden modeli konumunda.

Huawei Mate 20 Lite 64 - 128 GB depolama seçenekleriyle gelecek.
Huawei Mate 20 Lite 64 - 128 GB depolama seçenekleriyle gelecek.

Dikey biçimde tasarlanan çift arka kamera ilgi çekiyor

TENAA’da ortaya çıkan ve sızdırılan tüm görüntüler, Mate 20 Lite modelinin cam arka kapak tasarımına sahip olacağını açık biçimde gösteriyor. Dikey biçimde tasarlanmış çift arka kamera ve hemen altında yer alan parmak izi okuyucu dikkat çekiyor. Bu donanımların, kasanın genel hatlarından farklı olan renkteki bölgesi de şıklık konusunda oldukça iddialı bir görüntü ortaya koyuyor. Mate 20 Lite’ın ön kısmında yine çift kamera yer alacağını da mutlaka belirtmeliyiz. Telefonun görseli, çentikli ya da çentiksiz olarak çıkacağına dair bir veri ortaya koymuyor. Teknik özellikler tarafında beklentiler, Kirin 710 işlemci setinin cihazda olacağını gösteriyor. 4GB RAM kapasiteli performans ve 64-128 GB depolama alternatifleri de cihazın tepe seviyesine aday bir akıllı telefon olduğunu net olarak ortaya koyuyor. Android P 9.0 işletim sistemi ve yenilenmiş EMUI arayüzü de, Mate 20 Lite modelinde yer alacağın kesin gözüyle bakılan detaylar arasında gösterilebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >