Sonunda netleşti: Google, HTC'yi satın aldı!

Google HTC
Google HTC

Google, 1.1 milyar dolar karşılığında HTC'nin büyük bir bölümünü satın aldı. Bundan sonra Pixel akıllı telefonlar doğrudan Google bünyesinde geliştirilecek.

Pixel serisi akıllı telefonları HTC'ye ürettiren Google, bir süredir bu pazarda elini güçlenmek için yeni adımlar atmaya çalışıyor. Hatta konuyla alakalı olarak geçen sene gündeme gelen satın almayla süreciyle ilgili olarak HTC'yi kendi bünyesine katacağı da doğrulanmıştı. Dün akşam saatlerinde Google'ın HTC'nin bir bölümünü resmen satın aldığı duyuruldu. Google Blog üzerinden açıklanan bu satın almanın 1.1 milyar dolara gerçekleştirildiği de ifade edildi.

Google, atılan bu adımla birlikte artık 2000 kişilik yeni bir birimi daha yönetecek.
Google, atılan bu adımla birlikte artık 2000 kişilik yeni bir birimi daha yönetecek.

HTC, sanal gerçeklik cihazları geliştirmeye devam edecek

Böylece Pixel akıllı telefonların geliştirilme sürecinde görev alan ekip Google'a dahil edildi. Alınan bu karar elbette HTC açısından bazı kişilerin aklında soru işaretleri getiriyor. HTC, Vive yani sanal gerçeklik cihazlarını geliştirmeye devam edecek mi? sorusu bunlardan ilki. Evet; Tayvanlı şirket bu kapsamda çalışmalarını tam gaz devam ettireceğini açıkladı. Üstelik buna ek olarak yapay zeka ve artırılmış gerçeklik gibi konularda da özel çalışmalar yapılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >