Sony, OmniBalance tasarımdan vazgeçme kararı aldı

Sony Phone.
Sony Phone.

Günümüzün başarılı akıllı telefon üreticilerinden biri olarak varlığını sürdüren Sony, sonunda uzunca zamandır kullandığı ve artık çok tercih edilmeyen OmniBalance tasarımını değiştirme kararı aldı.

Japon teknoloji devlerinden Sony, uzunca zamandır hem akıllı telefonlara parça tedarikçiliği yapıyor hem de pazarda kendi akıllı telefonlarıyla yer alarak piyasa oluşturmayı başarıyor. Akıllı telefon pazarında beklentilerin uzağında kalmasıyla eleştirilen Sony, OmniBalance tasarım dilini değiştirmek suretiyle yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Apple ve Samsung hegemonyası sonrasında pazarın yalnızca akıllı telefonlarıyla değil tahsis ettiği parçalarıyla da önemli bir parçası olan Sony, çok sayıda cihaz için kamera ve diğer bileşenleri hazırlıyor. İş kendi ürettikleri akıllı telefonlara gelince çuvalladığı söylenebilecek olan Sony, bu duruma bir çözüm arama hızını artırdı. Bu durumun altında yatan çok sayıda sebep olsa da son dönemde çıkartılan modellerine baktığımızda en büyük etkenin tasarım olduğu söyleyebiliriz. Bunun farkında olan Sony, önümüzdeki yıla "Mirai" tasarım diliyle girme hazırlığı yapıyor. Yılda iki defa amiral gemisi modelle karşımıza çıkan Sony, ilk olarak MWC Mobil Dünya Kongresi'nde görücüye çıkacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >