Sony’nin başı Rekabet Kurumu’yla dertte: Soruşturma açıldı

Sony, Rekabet Kurumu tarafından dava edildi.
Sony, Rekabet Kurumu tarafından dava edildi.

Rekabet Kurumu’nun resmi internet sayfasından yaptığı açıklama, teknoloji devi Sony Eurasia Pazarlama A.Ş. hakkında soruşturma açıldığını ortaya koydu.

Rekabet Kurumu, resmi internet sayfasından yayınladığı açıklamayla Sony’e dava açtığını ilan etti. 4054 sayılı yasanın 4. maddesini ihlal ettiği öne sürülen Sony ile ilgili soruşturma başlatıldı. 4054 sayılı 4. maddesinde “Belirli bir mal yahut hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.” şeklinde yer alan ifade Sony’nin muhatap olacağı davanın da konusunu oluşturuyor.

Bu madde üzerinden yapılan ön araştırmayla elde edilen bilgi, belge ve tespitleri 07.09.2017 tarihli toplantıda tartışmaya açan Rekabet Kurumu, tespit edilen bulguları yeterli buldu. Soruşturma nedeni olarak, Sony Eurasia Pazarlama A.Ş. bayilerinin sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatı belirleyerek rekabeti engelleme ya da dolaylı yoldan buna teşebbüs edilmesi gösteriliyor. Sony için belirlenen cezanın önümüzdeki günlerde açıklanması beklenirken ihlalin hangi alanda olduğuna dair net bir açıklama yapılmadı…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >