Starbucks da kripto para piyasasına adım atıyor!

Starbucks
Starbucks

Birçok farklı sektördeki şirketin yaptığı gibi Starbucks da kripto para piyasasına adım atıyor. Yani önümüzdeki dönemlerde müşteriler kahvelerini Bitcoin ile satın alabilecek...

Son birkaç yılda kripto para birimlerine ilginin artmasıyla birlikte dev şirketler ödeme yöntemlerine dijital paraları da dahil etmeye başladı. Ülkemiz için bunun en somut örneklerinden biri Kasap Döner. Şirket, birkaç ay önce yeni ödeme sistemini devreye sokacağını bildirerek müşterilerin Bitcoin ile ödeme yapabileceklerini duyurmuştu.

Şu anda Starbucks uygulamasında puan biriktirip, ücretsiz bir şekilde kahve satın almak mümkün.
Şu anda Starbucks uygulamasında puan biriktirip, ücretsiz bir şekilde kahve satın almak mümkün.

Şimdilik hangi kripto parayla ödeme yapılacağı belli değil

Mobil uygulama üzerinden QR kod vasıtasıyla ödeme kabul eden Starbucks, sonunda kripto para piyasasına da adım atacağı kesinleşti. Şirketin en yetkili ismi Howard Shultz, yaptığı açıklamada dijital para birimlerinin ödeme yöntemlerine dahil edileceğini net bir şekilde dile getirdi. Evet; şu an için hangi kripto para birimlerinin destekleneceği bilinmiyor. Ama önümüzdeki süreçte bunların da netleşmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra Chase ve Visa işbirliğiyle kendi kredi kartını çıkartmaya hazırlanan Starbucks, biriktirilen özel puanlarla müşterilere yeni fırsatlar sunmaya hazırlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >