Tablodaki gizemi çözerek 50 bin dolarlık Bitcoin kazandı!

Bitcoin tablo
Bitcoin tablo

Karmaşık şekillerle gizlenen ve içinde 50 bin dolar değerinde Bitcoin barındıran tablonun gizemi üç yıl sonra çözüldü. İşte ayrıntılar...

Başta Bitcoin olmak üzere kripto para birimleri, şifreleme ve benzeri durumlar sebebiyle insanların farklı çözümler üretmesini sağlıyor. Bu konuda yaklaşık üç yıl önce dijital cüzdana ait erişim bilgilerini özel olarak çizdiği tabloya saklayan Rob Myers en başarılı örneklerden biri. Geçen hafta tablodaki gizemin çözülmesiyle birlikte Bitcoin cüzdanına erişim sağlandı.

Tablo içine gizlenen özel kodlar aslında bir dijital cüzdanın erişimini sağlıyor.
Tablo içine gizlenen özel kodlar aslında bir dijital cüzdanın erişimini sağlıyor.

Gizlenen şifre üç yıl sonra çözülebildi!

Gizlenen şifreyi çeşitli algoritmalar vasıtasıyla ortaya çıkaran 30 yaşındaki kişi, bulunduğu ülkede Bitcoin ya da diğer dijital para birimlerine destek verilmediği için kimliğini açığa açıklamak istemiyor. İkili kod dizelerinin yer aldığı hayli karmaşık tablo ilk bakışta hiçbir şey ifade etmese de aslında Bitcoin cüzdanın detaylarını aktarıyor.

Üç yılda çözülebilen bu tablo, kriptografi uzmanlarının da epey ilgisini çekiyor. Zira çizimlerin gizemi aslında yüksek işlem gücüyle değil, doğrudan zekayla çözülebiliyor. Benzer bir durum geçtiğimiz dönemlerde DNA zincirinin deşifre edilmesiyle ortaya çıkmıştı ve bunun sonucunda Belçikalı bir öğrenci 10 bin dolara denk gelen BTC miktarı kazanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >