Tamamen "duygusal" klavye uygulaması: Keymochi

Keymochi, şu ana kadar geliştirilen birçok üçüncü parti klavye uygulamasından farklı. Bu uygulama kullanıcıların doğrudan ruh halini analiz ediyor.

Hem Android hem de iOS'ta sisteme gömülü olarak gelen standart klavyeler var. Fakat, kullanıcılar istediği takdirde üçüncü parti uygulamalar sayesinde klavyeyi özelleştirip; emojilerle birlikte yepyeni bir arayüz oluşturabiliyor.

Elbette bu kapsamda her iki uygulama mağazasında da ücretli ya da ücretsiz onlarca farklı klavye uygulaması var. Hatta geçtiğimiz haftalarda Türk kullanıcılara özel tasarlanan Emojum isimli emoji klavyesi (yalnızca iOS) de bunlar arasında.

Türk kullanıcılara özel klavye yayınlandı
Ruh halini analiz ediyor
Artık birçok kullanıcı, kelimeler ya da uzun cümleler yerine küçük bir emojiyle söylemek istediğini anlatabiliyor. Cornell Tech'in geliştirdiği Keymochi klavyesi ise konuya biraz daha "duygusal" açıdan yaklaşıyor. 

Yeni üçüncü parti klavye uygulaması; 
noktalama işaretleri, yazma hızı, düzeltme seçenekleri ve hareket sensörleriyle derin bir analiz gerçekleştiriyor. Elbette bu işlem sonucunda da kullanıcının profilini belirliyor. Akabindeki süreç ise tamamen duygusal... Böylece kullanım alışkanlıklarına ve diğer parametrelere bağlı olarak klavye en çok kullandığınız ve kullanmak isteyebileceğiniz verileri karşınıza getiriyor. Belli kısaslara göre yapılan analizlerin sonuç olarak %82 oranında doğru çıktığı da belirtiliyor. 

Klavye uygulaması şu anda 
App Store'da yok. Hatta yakın zamanda da mağazaya eklenmeyecek. Fakat şu an gerekli testler devam ediyor. Üstelik uygulamanın bilimsel araştırmalar sırasında kullanılabileceği de belirtilenler arasında.
Ruh halini analiz ediyor Artık birçok kullanıcı, kelimeler ya da uzun cümleler yerine küçük bir emojiyle söylemek istediğini anlatabiliyor. Cornell Tech'in geliştirdiği Keymochi klavyesi ise konuya biraz daha "duygusal" açıdan yaklaşıyor. Yeni üçüncü parti klavye uygulaması; noktalama işaretleri, yazma hızı, düzeltme seçenekleri ve hareket sensörleriyle derin bir analiz gerçekleştiriyor. Elbette bu işlem sonucunda da kullanıcının profilini belirliyor. Akabindeki süreç ise tamamen duygusal... Böylece kullanım alışkanlıklarına ve diğer parametrelere bağlı olarak klavye en çok kullandığınız ve kullanmak isteyebileceğiniz verileri karşınıza getiriyor. Belli kısaslara göre yapılan analizlerin sonuç olarak %82 oranında doğru çıktığı da belirtiliyor. Klavye uygulaması şu anda App Store'da yok. Hatta yakın zamanda da mağazaya eklenmeyecek. Fakat şu an gerekli testler devam ediyor. Üstelik uygulamanın bilimsel araştırmalar sırasında kullanılabileceği de belirtilenler arasında.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >