Tamamen kablosuz ilk kulak içi kulaklık tanıtıldı!

Jabra tamamen kablosuz ilk kulak içi kulaklığı Elite Sport'un tanıtım videosunu yayınladı.

IFA Fuarı'nda tanıtılan kulaklık kalp ritmi ölçümü yapabilirken katedilen mesafeyi, hızı, süreyi ve ne kadar kalori harcandığını ölçebiliyor.

Elde ettiği verileri mobil uygulama aracılığıyla kullanıcılara sunan kulaklığın her bir parçasında iki adet mikrofon yer alıyor. Bu mikrofonlardan ilki gelen aramaları cevaplamaya diğer mikrofon ise ortam gürültüsünü engellemeye imkan tanıyor.

1 metre su altında yarım saat çalışabiliyor
IP67 sertifikası sayesinde 1 metre su altında 30 dakika boyunca çalışabilen Jabra Elite Sport, nabız verilerine/hız bilgilerine dayanarak VO2 max (maksimum oksijen tüketimi) tahmininde bulunuyor.

Her iki topuza da yerleştirilen mikrofonlar sayesinde arka plandaki sesler filtrelenebiliyor ve kullanıcıların sesi daha net biçimde karşı tarafa aktarılabiliyor. Ayrıca gelen aramaları yanıtlamak için sesli komutlardan da faydalanılabiliyor.

iOS ve Android'li cihazlarla uyumlu şekilde çalışan kulaklık tam dolu pille 3 saate varan kullanım imkanı vadediyor. Kulaklıkla birlikte gelen şarj destekli kılıf ise Elite Sport'a ekstradan 6 saatlik güç sağlıyor. 30 Ekim'de ABD'de Best Buy mağazalarında satışa sunulacak Jabra Elite Sport'un fiyatı ise 249 dolar olarak belirlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >