Tartışmayı algılayarak Polis çağıran Google Home hayat kurtardı

Google Home
Google Home

Google Home'un, çiftin şiddetli bir ev içi anlaşmazlığa yaşadığı sırada eve polis çağırdığı öğrenildi.

Akıllı ev cihazlarının acil durumlar için oldukça değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne seren haber New Mexico'dan geldi. Google Home, bir çiftin şiddetli bir tartışma yaşadığı sırada eve polis çağırarak kadının hayatını kurtardı.

New Mexico Albuquerque'de Eduardo Barros isimli bir kişi, kız arkadaşı ve onun kızıyla birlikte otururken bir konu üzerinde küçük çaplı bir tartışma yaşadı. Ancak olay tartışmayla kalmadı ve kavgaya dönüştü.

​  "Polisi aradın mı?'' cümlesini algıladı ve hemen polisi aradı
Barros evde bulundurduğu silahı çekerek kız arkadaşını tehdit etmeye başladı. Bu sırada ev içerisinde "Polisi aradın mı?" diye bağırarak dolaşmaya başlayan Barros'un bu sözleri, Google Home tarafından algılandı ve akıllı hoparlör polisi aradı.
Polisler kısa bir süre içinde eve operasyon düzenleyerek Barros'un kız arkadaşını ve çocuğunu evden çıkarttı. Kadın hafif yaralarla olayı atlattı. Barros ise yasadışı yollardan silah edinmek ve barındırmak, evde bulunan bir kişiye saldırı ve kişiyi özgürlüğünden alıkoymak suçuyla yargılanacak.
​ "Polisi aradın mı?'' cümlesini algıladı ve hemen polisi aradı Barros evde bulundurduğu silahı çekerek kız arkadaşını tehdit etmeye başladı. Bu sırada ev içerisinde "Polisi aradın mı?" diye bağırarak dolaşmaya başlayan Barros'un bu sözleri, Google Home tarafından algılandı ve akıllı hoparlör polisi aradı. Polisler kısa bir süre içinde eve operasyon düzenleyerek Barros'un kız arkadaşını ve çocuğunu evden çıkarttı. Kadın hafif yaralarla olayı atlattı. Barros ise yasadışı yollardan silah edinmek ve barındırmak, evde bulunan bir kişiye saldırı ve kişiyi özgürlüğünden alıkoymak suçuyla yargılanacak.
Google Home nedir? 
Google Home, evinizdeki nesnelerin interneti ya da kablosuz bağlantı destekleyen, Android ve iOS diğer cihazlara bağlanabilen ve onları sesle yönetebileceğiniz bir ürün. Bluetooth üzerinden de yönetebilen ürünü birçok müzik platformuyla senkronize ederek müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca akıllı bir televizyona sahipseniz içerikleri bile Google Home'dan aratabilirsiniz.
Google Home nedir? Google Home, evinizdeki nesnelerin interneti ya da kablosuz bağlantı destekleyen, Android ve iOS diğer cihazlara bağlanabilen ve onları sesle yönetebileceğiniz bir ürün. Bluetooth üzerinden de yönetebilen ürünü birçok müzik platformuyla senkronize ederek müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca akıllı bir televizyona sahipseniz içerikleri bile Google Home'dan aratabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >