Tek bir reklam, 4 bin 500 dolarlık şirketin değerini 1 milyar dolara taşıdı

Viral reklam
Viral reklam

“Viral” olarak yayılan bir tıraş bıçağı reklamı, sahibi olduğu şirketin değerini bir anda yüzlerce kat artırmayı başardı. Bu durum, reklamın inanılmaz gücü olarak yorumlanıyor.

Arkadaşının babasının elinde bulunan tıraş bıçaklarını satmak amacıyla Dollar Shave Club adında bir şirket kuran Michael Dubin, bir pazarlama ustalığıyla şirketin değerini 4500 dolardan 1 milyar dolara yükseltmeyi başardı. YouTube’a koydukları video sayesinde 2012 yılında 3.5 milyon dolara yakın gelir elde eden firma, Unilever’ın 1 milyar dolara satın almasından hemen önce ise cirosunu 225 milyon dolara kadar yükseltmişti.

Viral olarak yayılan YouTube videosunun senaryosunu kendisi yazan Dubin, videoyla birlikte ilk 48 saat içerisinde 12 bin sipariş almayı başardıklarını belirtiyor. İlk olarak tıraş bıçağı satışıyla başlayan, ardından farklı ürünler de satmaya başlayan Dubin ve ekibi, kısa sürede duş jeli, temel kozmetik malzemeleri ve kişisel bakım ürünleri de satmaya başladılar. Dışarıdan destek almaya karar verip yeni fikirlerle yükselen firma bu sayede hızlanmasını artırmış oldu.

Dubin’in başardığı iş ve şirketi hakkında söylediği “Ne kadar çok işinde uzman çalışanınız olursa o kadar hızlı ilerlersiniz. Kendi kendinize daha fazla iş yapmaktansa insanları motive eden, onlara ilham veren bir karakter olmanız gerekiyor. Eğer girişimler büyümek istiyorlarsa bu şekilde düşünmeye başlamaları gerekiyor.” sözleri başarının anahtarını ortaya koyar nitelikte…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >