TEKNOFEST yarışmalarına katılım 28 Şubat'a kadar devam ediyor

TEKNOFEST
TEKNOFEST

TEKNOFEST bu yıl 22 - 27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep'te düzenleniyor.

Organizasyon kapsamında birçok farklı alanda teknoloji yarışmalarına yer veriliyor.

Yarışmalar için başvurular 28 Şubat 2020'ye kadar web sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Bu yıl, 22 - 27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep'de düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, milyonlarcakişiyi şimdiden heyecanlandırmayı başarıyor.

TEKNOFEST'in en önemli noktalarından biri ise kuşkusuz yarışmalar. Teknoloji Yarışmaları kapsamında otomotivden yapay zekâya ve su altısistemlerine kadar birçok proje kıyasıya yarışıyor.

Farklı kategorideki yarışmalarla Türkiye'nin 81 ilinden ve dünyanın 122 farklı ülkesinden toplamda 17 bini aşkın takım başvuru yapmış durumda. Hatta şu anda 2000'den fazla takım ve 50 binden fazla yarışmayı finalist olmaya hak kazanmış durumda.

TEKNOFEST 2020, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Biyoteknoloji İnovasyon, Tarım Teknolojileri, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Akıllı Ulaşım, Eğitim Teknolojileri, Helikopter Tasarım ve Jet Motor Tasarım yarışması gibi yeni yarışmalar da barındırıyor.

TEKNOFEST 2020,TEKNOFEST 2020 kapsamında birçok farklı yarışma düzenleniyor. geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Biyoteknoloji İnovasyon, Tarım Teknolojileri, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Akıllı Ulaşım, Eğitim Teknolojileri, Helikopter Tasarım ve Jet Motor Tasarım yarışması gibi yeni yarışmalar da barındırıyor.

Yarışmaların amacı, Türkiye'de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artmasını sağlamak. Bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak üzere 4 milyon TL'nin üzerinde bir rakamla malzeme desteği de sağlanıyor. Ayrıca TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara da toplamda 3 milyon TL üzerinde ödül dağıtılacak.

Gaziantep'te yarışma hakkı elde etmek için başvurular 28 Şubat'a kadar devam ediyor. Bu yarışmalar temelde ilkokul seviyesindeki takımlar, ortaokul seviyesindeki takımlar, lise seviyesindeki takımlar ve lisans / lisansüstü seviyesindeki takımlar olarak dört ana gruba da ayrılıyor. Üstelik başvurular web sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Bu sene de TEKNOFEST'i yakından takip edip tüm detaylarıyla sizlere aktaracağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >