Tepe seviyesi LG G7'nin tanıtım tarihi netleşti

LG G7
LG G7

Güney Koreli üretici LG'nin uzun süredir merakla beklenen yeni nesil tepe seviyesi akıllı telefonu G7'nin tanıtım tarihi belli oldu. İşte telefonun tanıtım tarihi ve teknik detaylar:

LG'nin yeni G serisi akıllı telefonları uzun zamandır merakla bekleniyor. Bu anlamda, Şubat sonunda Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'ni es geçen şirketin G7 için özenli çalışmalar yürüttüğü bilinen bir gerçek. Durum böyle olunca tabii ki ürünün ne zaman tanıtılacağı ve ne zaman satışa sunulacağı gibi da en çok merak edilen detaylar arasında yer alıyor. Güney Koreli şirket sonunda G7'nin tanıtım tarihini onayladı. G7'nin Nisan sonundaki etkinlikte sahneye çıkacağı kesinleşti. Akabinde ürünün Mayıs başında ön siparişe açılması bekleniyor.

LG G7'nin özellikleri neler?

LG'nin tepe seviyesine konumlandırdığı yeni akıllı telefonundaki en önemli detaylardan biri M-LCD olarak isimlendirilen yeni ekran teknolojisi. Bu teknoloji, LCD ekranlarla kıyaslandığında %35'e varan enerji tasarrufu sağlıyor. Elbette bu da akıllı telefonların tek şarjda daha uzun süre kullanılabileceği anlamına geliyor. Canlı renkler ve yüksek parlaklığa ek olarak M-LCD ekranların OLED'e göre daha düşük maliyetle üretildiği de ifade ediliyor. Telefondaki 6 inç'lik ekranda 1440 x 3120 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulacağı biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberlerde G7'nin teknik özelliklerine sıkça yer vermiştik. Ancak bir kez daha hatırlatmak gerekirse yeni modelde bu yıl çıkan tepe seviyesi akıllı telefonların büyük bölümünde yer alan Qualcomm Snapdragon 845 bulunacak. Diğer detaylar arasında 6 GB RAM, 64 GB dahili depolama birimi, 16 MP çift arka kamera ve 3000 mAh kapasitede batarya yer alıyor.

LG G7'nin fiyatı ne kadar olacak?

LG G7'nin yurt dışında 850 dolar ile 950 dolar arasında satılacağı tahmin ediliyor. Opsiyonlara bağlı olarak fiyatların değişeceği aşikar. Tabii ülkemiz için fiyatlandırmalar belli değil. LG G7'ye ek olarak bir de büyük ekranlı Plus modelinin sunulması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >