Tesla başardı: 'Günde 1.000 araç üretilebiliyor'

Tesla Model 3, piyasanın en prestijli elektrikli otomobilleir arasında yer alıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, şirketteki tüm çalışanlara gönderdiği bir e-posta ile günde 1.000 adet Tesla Model 3 üretebilme kabiliyetine kavuştuklarını ve bu başarı için çalışanlarını tebrik ettiğini açıkladı.

Tesla CEO’su Elon Musk, 2018 Kasım’ının başlarında yayınladığı bir açıklamada, günlük 1.000 araç üretebilme kapasitesine ayın sonlarına doğru ulaşmayı hedeflediklerini ifade etmişti.Tesla, en çok eleştirildiği konuların başında gelen 'teslimat ve üretim süreçlerini' iyi planlayarak 1.000 adetlik üretim seviyesine ulaşmayı başardı. Tesla’da çalışan tüm isimlere gönderilen e-postada, üretim kapasitesinin yükseltilmesinin hedeflendiği belirtiliyor. Elon Musk, 1.000 araç kapasitesini kutladığı e-postada şu ifadelere yer verdi:

  • "Şirketteki herkesin birinci önceliği, günde 1.000 adet yüksek kaliteye sahip Model 3 üretimine yardımcı olmak olmalı. Aracın gövdesinin üretilmesi, şu an için yardıma en ihtiyaç duyulan nokta. Lütfen öncelikle yaptığınız işi basitleştirme ve üretim süresini azaltmaya odaklanın."

Tesla, Elon Musk'ın en özel uğraşları arasında yer alıyor.
Tesla, Elon Musk'ın en özel uğraşları arasında yer alıyor.

Fiyat ve maliyete de değindi

Tesla’nın önemli ürünlerinden Model 3’ün fiyat ve maliyet konularına da özellikle değinen Elon Musk, sözlerine şu şekilde devam etti:

  • "Üretimde kullanılan 10.000 parçanın ve işlemin maliyeti arttırdığını unutmamak gerekiyor. Standart bir Model 3 üretimi için 38.000 $ harcanıyor. Bu da demektir ki her parça için 3.80 $ civarında harcama yapılıyor. Mutlaka Model 3'ün 35.000 $'a satın alabileceğiniz bir versiyonunu sunacağız. Yüksek olasılıkla, yılın sonunda üretebileceğimiz daha küçük bir batarya ve 2019'un ilk çeyreğinde ulaşacağımız seri üretim sayesinde 35.000 $'lık fiyatı yakalayacağız. Şu an mümkün olsaydı bunu yapardık fakat biraz daha vakte ihtiyacımız var."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >