Tesla çok farklı bir araçla geliyor: Model Y

​Tesla çok farklı bir araçla geliyor: Model Y
​Tesla çok farklı bir araçla geliyor: Model Y

Bir süredir Tesla'nın yeni bir araç tanıtacağı konuşuluyordu. O araç, Model Y adı ile sonunda ortaya çıktı.

Otomobil ailesini genişletmeye devam eden Tesla Motors, salı günkü şirket toplantısının ardından yeni SUV aracını tanıttı. Daha önceden bir SUV aracı ile karşımıza çıkacağı konuşulan Tesla'nın söz konusu aracı 'Model Y' adı ile gelecek.

Araçla ilgili en fazla dikkat çeken detay ise, Tesla'nın üretim esnasında diğer araçlara göre çok daha farklı bir platform kullanacak olması. Şirket, önceleri biraz daha küçük boyutlarda SUV ile karşımıza çıkarak Model 3'ün üretiminde kullandığı aynı platformu kullanmayı planlıyordu. Ancak yapılan yeni açıklamada 'Model Y'nin tamamen farklı bir platform üzerinde üretileceği belirtildi. Bu durum da Model Y'de daha önceki Tesla araçlarında görmediğimiz özellikler görebileceğimiz anlamına geliyor.

Geçtiğimiz ay Model Y hakkında bazı bilgiler gelmişti. Bu bilgilere göre araç daha önceki Tesla araçlarında var olan 12-volt bataryalarına sahip olmayacaktı. Bu bilgi de araç içi elektrik aksamının çok farklı bir biçimde çalıştırılacağını gösteriyor. Musk da Model Y için "Bu aracın Model 3'ten bile daha popüler olmasını bekliyoruz" açıklamasını yaparak ne kadar heyecanlı olduğunu gösterdi.

Son olarak, üretim aşamasının daha farklı ve Musk'ın belirttiğine göre daha ucuz olacak olması, Model Y'nin de uygun bir fiyat ile gelme ihtimalini güçlendiriyor. Tesla Model 3'ün üretimine önümüzdeki ay başlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >