Tesla, Model 3 teslimatlarının hızlanmasıyla satış rekoruna koşuyor

Model 3
Model 3

En ucuz elektrikli otomobili Model 3'ün üretim sorunlarını çözmek üzere olan Tesla, hızlanan teslimatlar sayesinde yılın son çeyreğinde satış rekoru kırabilir.

Gigafactory'deki batarya üretim sorunlarını çözmek üzere olan Tesla, bu sayede uygun fiyatlı elektrikli otomobili Model 3'ün teslimatlarını hızlandırmaya başladı. İlk defa bu hafta şirket dışında rezervasyon yaptıran sıradan tüketiciler için teslimat gerçekleştiren elektrikli otomobil devi, Model S ve Model X'te de talep artışı yaşıyor.

Şimdilik sadece ABD'yi kapsayan Model 3 teslimatları, ülke genelinde oluşturulan teslimat noktalarında tamamlanıyor. Meraklı müşterilerin paylaştığı bilgiler, bu teslimat noktalarında yüzlerce aracın sahibini beklediğini gösteriyor. Yılın üçüncü çeyreğinde 200 civarında Model 3 teslim edebilen Tesla'nın dördüncü çeyrekte bu sayıyı 1000'in üzerine çıkarması bekleniyor.

Norveç'teki Drammen limanında gümrükten çekilmeyi bekleyen 700'den fazla Tesla elektrikli otomobili.
Norveç'teki Drammen limanında gümrükten çekilmeyi bekleyen 700'den fazla Tesla elektrikli otomobili.

Öte yandan Tesla'nın en çok satış yaptığı pazarların başında gelen ABD ve Norveç'te elektrikli arabalar için vergi geri ödemesi hususunda değişikliğe gidilebileceği iddiaları, müşterileri sene sonundan önce bu geri ödemeden faydalanmaya itmiş görünüyor. Norveç'in geri ödeme kapsamından düşürmekten vazgeçtiği Tesla, yine de İskandinav ülkesinde önemli bir talep artışıyla karşılaştı. Amerika'da ise 7.500 dolarlık geri ödemenin tamamen kaldırılma ihtimali, Model S ve Model X'e ilgiyi tüm zamanların en üst seviyesine çıkarmış durumda.

Satış rekoru geliyor

Hem Model 3 teslimatlarındaki hızlanma hem de Model S/X'te yaşanan talep artışı Tesla'nın son çeyrek satış performansını rekor seviyeye çıkaracak. Daha önce üç aylık periyotta 25 binden fazla elektrikli otomobil satmayı başaran Kaliforniya merkezli firmanın 2017 dördüncü çeyreğinde bu rekoru kırması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >