Tesla Model 3 üretimi haftada 5 bin araç kapasitesine ulaşmak üzere

Tesla
Tesla

Tesla'nın oto parça tedarikçileri, Model 3'ün haftada 5 bin araç üretim kapasitesine ulaşmak üzere olduğunu ileri sürdü. 2017'yi rekor satışla bitirecek olan Tesla, yeni yıla Model 3 üretim sorunlarını çözmüş olarak girecek.

Tesla, uygun fiyatı sayesinde çok daha geniş kitlelere hitap edecek Model 3 adlı otomobili üzerinde temmuzdan beri üretim çalışmaları yürütüyor. Dev batarya fabrikasında yaşanan sorunlar nedeniyle ilk üretim tahminini ıskalayan şirket, Tayvanlı tedarikçilere göre sene sonuna kalmadan söz verdiği üretim hacmi hedefine ulaşmış olacak.

Dişli setlerinden şanzuman şaftı ve diferansiyele kadar birçok farklı otomobil parçasının üretimini gerçekleştiren Hota Industrial, Tayvan medyasına Model 3 siparişleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Daha önce Tesla tarafından tedariğin haftalık 3 bin araç üretimine göre ayarlandığını dile getiren firma, aralıkta yeniden haftada 5 bin otomobil üretimine göre sevkiyatlara başladıklarını, hatta gemiyle gönderimin dışında hava yolunu da kullanarak teslimatı hızlandırdıklarını belirtiyor.

Tesla'nın Freemont üretim tesisindeki Model 3 üretim bandından bir görüntü.
Tesla'nın Freemont üretim tesisindeki Model 3 üretim bandından bir görüntü.

Şimdiye kadar Model 3 için 500 binden fazla rezervasyon toplayan Tesla, üretim kapasitesini artırmak için milyarlarca dolar harcamayı göze almış durumda. Yakın zamanda kârlılığa ulaşması beklenmeyen şirket, Model 3'ten sonra elektrikli tır Semi ve ikinci nesil spor otomobili Tesla Roadster için üretim mücadelesi verecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >