Tesla Model 3'ün üretim hattından yeni görüntü

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Tesla'nın seri üretim faaliyetlerine Kaliforniya'daki Fremont fabrikasında devam ettiği ucuz elektrikli otomobili Model 3'ten yeni üretim hattı görüntüleri geldi. Aracın üretimi sırasında koltuk montajı dahi robotlar tarafından yapılıyor.

Tesla'nın nispeten ucuz bir fiyattan satışa sunduğu elektrikli otomobili Model 3, karşılaşılan bir dizi sorun hasebiyle seri üretimde planlanan seviyeye ulaşabilmiş değil. Bu yüzden potansiyel müşterilerini hayal kırıklığına uğratsa da üretim hattında çekilen yeni görüntüler umut veriyor.

Kaliforniya'da Tesla'ya ait Fremont fabrikası, Model S, X ve 3'ün üretim faaliyetlerinin büyük bölümünün yürütüldüğü yer. Paylaşılan Model 3 üretim hattı videosu da işte tam bu fabrikada çekilmiş. Aracın alüminyum gövdesinin kaynaklanmasından tek parça halindeki ana konsol ve hatta koltukların yerleştirilmesine kadar tamamen robotlar tarafından yürütülen işlemler, yüksek teknoloji fabrikanın otonom üretim faaliyetlerinde gelmiş olduğu noktaya da dikkat çekiyor.

Tesla, Model 3'ün 2018 ilk çeyreğinden önce haftalık 5 bin araçlık üretim hedefini yakalayamayacağını açıklamıştı. Daha önce paylaşılan üretim planının üç ay gerisine düşen şirket, araç için depozito ödeyerek rezervasyon yapan yarım milyon müşterisini biraz daha bekletecek.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >