Tesla, Model 3'ün üretim sürecinde aksamalar yaşandığını kabul etti

Tesla Model 3
Tesla Model 3

İlk olarak Elon Musk tarafından gerçekleştirilen test sürüşünde gördüğümüz Tesla’nın son elektriklisi Model 3’ün üretiminde bir aksama yaşandı. Siparişleri alınan ancak üretimde sıkıntı yaşanan araçla ilgili Tesla’dan bir açıklama geldi.

Temmuz ayında tanıtılan Model 3, ilk olarak 35 bin dolardan ön siparişe açılmış ve çok kısa bir zamanda 100 bin rakamını yakalamayı başarmıştı.

Ön sipariş veren kullanıcıların araçlarını bu yıl içinde alacağı söylense de bu şuan için mümkün değil gibi görünüyor.
Ön sipariş veren kullanıcıların araçlarını bu yıl içinde alacağı söylense de bu şuan için mümkün değil gibi görünüyor.

Tek şarjla 350 km menzil sunan otomobilin otonom sürüş özelliğini açtırmak için de ekstra bir ücret ödemek gerekiyor.

Diğer araçlara göre daha hızlı şarj oluyor

75 kWh gücünde bir bataryaya sahip araç 0’dan 100’e 6 saniyenin altında ulaşabiliyor. Diğer elektrikli modellere göre daha hızlı şarj imkanı sunan Supercharging teknolojisi de yine Model 3’de bulunan ekstra özellikler arasında bulunuyor.

Şirket, hedeflediği rakamın yarısına bile ulaşamadı

Üretimine Temmuz ayında başlanan otomobil bugüne kadar sadece 260 adet üretilebildi. Bugüne kadar gerçekleştirilen 260 adet üretimle siparişlerin çok altında kalınırken şirketin kendi hedefi olan 1500 rakamının yarısına bile gelinemedi. Teslanın Model 3 tanıtımında bahsettiği rakamlara ulaşamayacağı konuşulurken bu durum Tesla hisselerini de olumsuz etkiledi. Şirket hafta açılışına değer kaybıyla başladı.

Model 3 üretimi kötü olsa da genel satışta işler yolunda

Tesla’nın Model 3’ünden kötü haberler gelmesi genel üretimde sizi yanıltmasın. Öyle ki üçüncü çeyrekte 26150 araç teslimi yapan Tesla, en fazla Model S satıldı. 14065 satışla ilk sırayı alan Model S’i 11865 ile Model X takip ediyor.

Model 3’ün üretiminde yaşanan aksaklıkla ilgili bilgilendirme yapan Tesla, ''hem Kaliforniya tesisi hem de Nevada fabrikasındaki bir grup üretim sisteminin aktif olması tahmin edilenden uzun sürdü'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >