Tesla, Model S ve Model X'teki yangınlar sonrasında batarya güncellemesi yayınladı

Tesla
Tesla

● Son birkaç haftadır farklı bölgelerde Model S ve Model X yangınları çıkıyor.

● Patlama ve yangınların asıl sebebi ise tahmin edilebileceği gibi bataryalar.

● Kapsamlı açıklama yapan Tesla, müşterilerin güvenliğinin çok önemli olduğunu belirterek bataryalar için yeni bir güncelleme yayınladı.

Son zamanlarda Tesla'nın bazı araçları kendi kendine alev alıyor. Herhangi bir kaza ya da çarpışma olmadan bu olayların yaşanması ise otomobil sahiplerinin canını sıkıyor.

Şirket her zaman olduğu gibi tetikte ve yaşanan olumsuzlukları an be an takip ediyor. Hatta yayınlanan son güncellemeyle 'batarya problemleriyle' ilgili çıkan bu yangınların önünü almak istiyor.

21 Nisan'da Şangay'da otoparkta yaşanan Tesla yangını güvenlik kameralarına bu şekilde yansıdı.
21 Nisan'da Şangay'da otoparkta yaşanan Tesla yangını güvenlik kameralarına bu şekilde yansıdı.

İşi biraz daha geniş kapsamlı olarak düşünmek gerekiyor. Aslında geçen ay bir Tesla Model S'inPittsburgh yakınlarında sebepsiz şekilde yanmaya başlaması olayları tetikledi.

Batarya patlamalarının meydana geldiği araçlardan biri Tesla Model S.
Batarya patlamalarının meydana geldiği araçlardan biri Tesla Model S.

Birkaç gün sonra, bir başta Tesla Model S için de benzer durum gerçekleşti. Park edili olmasına rağmen patlayan ve alev alan otomobil Tesla'nın artık yeni bir adım atması gerektiğini ortaya çıkardı.

Tesla, araştırmanın devam ettiğini açıkladı

Hong Kong'daki medya, bu hafta başlarında bir Tesla yangını daha bildirdi ve şirket ise şu açıklamayı yaptı:

    Ekibimiz müşterilerimize destek sunmak ve bu olayın gerçeklerini belirtmek için olay yerine gitti. Herkesin güvende olduğuna sevindik.
    Yetkililerle soruşturmamız devam ederken, sadece birkaç batarya modülünün etkilendiğini ve batarya paketinin çoğunun hasar görmediğini tespit ettik.
    Tesla pil takımları en son teknolojiye sahip bir tasarıma sahiptir. Böylece çok ender durumlarda yangın meydana gelir; çok yavaş yayılır ve kabinden ısınır. Bu da bir sorun olduğu konusunda uyarır ve sürücü / yolcuların hızlıca araçtan çıkması gerekir.

Yani aslına bakılırsa Tesla durumun farkında olduğunu; tüm batarya modüllerinin zarar görmediğini, ama buna rağmen yangın çıkabildiğini belirtiyor. Ayrıca yangın olaylarının ender yaşandığı da - diğer kullanıcıların paniğe kapılmaması için - ifade ediliyor.

Müşterilerimizin güvenliği bizim önceliğimizdir ve sorunu tespit ettiğimizde önlem almak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Olaydan sonra Tesla 'şarj ve termal yönetim ayarlarını' revize etmek için batarya yazılım güncellemesi yayınladı.

Tesla Model S'in alt kısmındaki batarya yuvaları bu prototipten rahatça görülebiliyor. Yani aslında aracın alt kısmı tamamen batarya.
Tesla Model S'in alt kısmındaki batarya yuvaları bu prototipten rahatça görülebiliyor. Yani aslında aracın alt kısmı tamamen batarya.

Bu güncelleme Model S ve Model X'i kapsıyor. Araçlardaki şarj ve termalyönetim ayarlarının revize edilmesiyle bataryaların daha fazla korunması söz konusu oluyor. Tesla, araçlarının gazlı bir araca göre yangın çıkma olasılığının 10 kattan daha az olduğunu söylüyor. Hatta şunları ekliyor:

    Şu anda, geçen yıl başında sahip olduğumuz sayıdan iki kat daha fazla araçla yollardayız. Yani yarım milyondan fazla aracımız var ve Tesla'nın batarya uzmanları araçlardan elde edilen verileri inceleyerek sürekli geliştiriyor.