Tim Cook, Facebook'tan hiçbir zaman veri satın almadıklarını söyledi

Facebook
Facebook

Dün New York Times tarafından ortaya çıkarılan yeni bir Facebook skandalı üzerine Apple'dan açıklama geldi. Tim Cook, hiçbir zaman Facebook'tan veri satın almadıklarını dile getiriyor.

Cambridge Analytica'nın yaklaşık 1.5 ay önce ortaya çıkardığı 'veri sızdırma' skandalıyla gündemden düşmeyen Facebook, yeni bir krizle daha karşı karşıya. Bu kez New York Times tarafından basına servis edilenlere göre sosyal ağ,2008 yılından bu yana kullanıcı verilerini Apple,Samsung, HTC, BlackBerry, Microsoft ve Amazon gibi dev şirketlerle paylaşıyor.

Hatta bu cihaz üreticileriyle toplamda 60 farklı anlaşma da yapılmış durumda. Kullanıcıların kişisel bilgilerini; dini inançlarını, siyasi görüşlerini ve eğitim durumlarını şirketlere pazarlayan Mark Zuckerberg, bu konuya özel olarak tekrardan mahkeme karşısına çıkacak gibi görünüyor.

Tim Cook, Facebook'tan hiçbir zaman veri satın almadıklarını söylüyor.
Tim Cook, Facebook'tan hiçbir zaman veri satın almadıklarını söylüyor.

"Hiçbir zaman veri paylaşma işinde bulunmadık"

Konuda adı geçen şirketler de açıklamalara başlamış durumda. Son olarak Apple'ın CEO'su Tim Cook, hiçbir zaman Facebook'tanveri satın almadıklarını ifade ediyor. Yaptıklarının yalnızca işletim sistemine paylaşım yeteneklerini eklemek olduğunu dile getiren Cook, "veri paylaşma işinde hiç bulunmadık ve bunu yalnızca kullanıcılara kolaylık sağlamak amacıyla işletim sistemine entegre ettik." şeklinde açıklıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >