Top Gear, 500 beygirlik traktör ile hız rekoru kırdı

Top Gear
Top Gear

BBC'nin dünyaca ünlü televizyon programı Top Gear, bu haftaki bölümünde 500 beygirlik traktör ile hız rekoru girişimini ekranlara getirecek.

Birkaç hafta önce 25. sezonu yayınlanmaya başlayan BBC'nin meşhur otomobil ve eğlence programı Top Gear, bu haftaki bölümünde özel tasarlanmış bir traktör ile hız rekoru denemesi gerçekleştirecek. Sonucu erkenden açıklanan deneme, üç yıllık Guinness rekorunun kırılmasıyla başarıya ulaştı.

507 beygir V8 Chevrolet motoru, dört tekerde diskli fren sistemi, Ariel Atom'dan ödünç alınan süspansiyon ve aydınlatma sistemiyle modifiye edilen traktör, 2015'te Finlandiya'da 130 km/saat ile elde edilen hız rekorunu kırmayı başardı.

Saatte 140,2 kilometre hıza ulaşmayı başaran Top Gear imzalı özel traktöre Track-tor adı verildi. Bu pazar ekranlara gelecek programın yeni sezondaki beşinci bölümü, hız rekoru kıran traktör ile yapılan diğer çılgınlıkları ekrana taşıyacak. Sunuculuğunu Matt LeBlanc, Chris Harris ve Rory Reid'in üstlendiği Top Gear, gelecek hafta yayınlanacak altıncı bölüm ile 25. sezonu noktalayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >