Toyota Avensis'in üretimi sona erdi

Avensis
Avensis

Toyota, SUV otomobillere ilginin artmasıyla giderek daralan sedan piyasasında önemli bir kararı hayata geçirdi. 21 yıldır piyasada olan D segment Avensis modelinin üretimini sonlandıran firma, sedan pazarında Corolla ile yoluna devam edecek.

21 yıl önce üretimine başlanan Toyota'nın D segment otomobili Avensis, üretimi sonlandırılan sedanlar arasına katıldı. SUV kategorisinde yaşanan talep patlaması neticesinde epeyi daralan sedan piyasası, bir efsane aracın daha sektöre veda etmesine sebep oldu.

Nisan ayı itibarıyla İngiltere'de yürütülen üretim faaliyetlerine son verilen Toyota Avensis, yerini Avrupa'da sedan Auris, ABD'de ise Corolla 2019 adını taşıyan yine sedan tasarımlı Auris modeline bırakacak. Türkiye'de sedan segmentini Corolla ile kovalamaya devam edecek olan Toyota, bundan sonraki süreçte C-HR ve diğer hibrit modellerinin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışma yapacak.

Dizel yerine daha fazla hibrit motor seçeneği

Uzun süre önce kendi dizel motorunu geliştirmeyi bırakan Japon otomotiv devi, BMW'den tedarik edilerek sunulan dizel motor seçeneklerini çok yakında tamamen ortadan kaldırmış olacak. Dizelin yerini daha fazla hibrit motor seçeneği alacak. Hibrit dönemine araç filosunu en hızlı hazırlayan isim olan Toyota, ilerleyen yıllar için tam elektrikli güç sistemlerini verimli bir şekilde üretmenin hesaplarını yapıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >