Toyota'dan engelleri ortadan kaldıran teknoloji

Toyota engellilere kolaylık teknolojisi
Toyota engellilere kolaylık teknolojisi

Tokyo Olimpiyatları'na büyük bir önem veren Toyota, engelli insanların özgürce hareket edebilmesi için yeni teknolojiler geliştirdi.

Engelli insanların hayatın her alanında özgürce yaşamasını amaçlayan Toyota, 2020 yılında Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda da fiziksel engelli insanlara her alanda hareket özgürlüğü sağlayacak yeni teknolojilerini sunacak.

Olimpiyat oyunlarında; herkes için hareket özgürlüğü ile birlikte hidrojenli araçları temel alan sürdürülebilir bir toplumun altını çizecek olan Toyota, aynı zamanda oyunlar süresince resmi görevlileri ve atletleri son ağa bağlantı sistemlerine sahip araçlarla taşıyacak.

TOYOTA Concept-i.
TOYOTA Concept-i.

Engellilere Özel Araçlar

Toyota, 2020’de olimpiyatlara ikinci kez ev sahipliği yapacak olan Tokyo’da “her yerde, herkese hareket özgürlüğünü” sağlayan en yeni teknolojileriyle boy gösterecek. Bunlardan biri otonom sürüş özelliğine sahip TOYOTA Concept-i olacak. Gelecek jenerasyon elektrikli araç olarak gösterilen e-Palette ile birlikte engelli araç ürün gamında yer alan WelCab ile de olimpiyatlarda herkese özgürce ulaşım imkanından yararlanacak.

Toyota e-Palette.
Toyota e-Palette.

Bununla birlikte Toyota’nın yeni JPN Taxi’leri tekerlekli sandalye kullananlar dahil dünya çapından gelen insanların, Tokyo içinde ulaşımını rahatça gerçekleştirecek. Kişisel hareketlilik çözümü sunan Toyota i-ROAD gibi araçlar da, ulaşımın yanı sıra, ayakta sürüş sağlayarak güvenlik görevlilerinin hareket kabiliyetini artıracak.

Toyota i-ROAD.
Toyota i-ROAD.

Toyota, sürdürülebilirlik teması kapsamında Oyunlara resmi kullanımlar için toplamda 3 bin yolcu kapasitesine sahip filo tedarik etmeyi de amaçlıyor. Toyota, Tokyo 2020’nin hidrojen için bir dönüm noktası olacağından hareketle sıfır emisyonlu yakıt hücreli otobüsleri ve Mirai sedanlarını da olimpiyatlarda kullanıma verecek.

Toyoda ''Herkes için hareket özgürlüğü''

Toyota, geçtiğimiz yıl başlattığı “İmkansızı Dene” global kampanyasıyla herkesin olanaksızlıklarla mücadele edebileceğinin altını Tokyo’da bir kez daha çizecek. Engelli insanların özgürce hareket etmesi için yenilikçi fikirleri üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Toyota Başkanı Akio Toyoda, hareket özgürlüğü ile rüyaların gerçeğe dönüşeceğini belirterek şunları söyledi;

“Topluma katılmanın temelinde hareket özgürlüğü yatıyor. Toyota ise hareket etmek isteyen herkesin karşılaştığı problemlerle baş etmesi için yardımcı olmak istiyor. Hareket kabiliyetinin engel değil bir olasılık olmasını istiyoruz. Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda yer alarak Toyota’nın herkesi kucaklayan bir marka olduğunu ortaya koyacağız. Herkes için hareket kabiliyeti hedefimizde yeni bir adım daha attık ve bunu atletler bize her gün gösterecekler.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >