Trafikte çileye son: Kaza tutanakları mobil uygulama ile halledilecek

 'Mobil Kaza Tutanağı' uygulamasında, maddi hasarlı kazaya karışan araç sahipleri önce kazanın fotoğrafını çekiyor ve aracını trafiği aksatmayacak şekilde yol kenarına çekiyor.
'Mobil Kaza Tutanağı' uygulamasında, maddi hasarlı kazaya karışan araç sahipleri önce kazanın fotoğrafını çekiyor ve aracını trafiği aksatmayacak şekilde yol kenarına çekiyor.

Maddi hasarlı trafik kazası sonrası tutanak tutma sorununun önüne geçmek için 'Mobil Kaza Tutanağı' uygulaması geliştirildi. İşte uygulamanın nasıl kullanacağına dair bilgiler ve uygulamayı indirebileceğiniz siteler...

Trafikte her geçen gün artan araç sayısı yaşanan trafik kazalarını da artıyor. Bilindiği üzere trafik kazası sonra yapılması gereken ''bazı prosedürler'' var. Taraflar arasında anlaştığı sürece, araçta bulunan ''kaza tutanağı'' dolduruluyor, ruhsat fotokopisinin alınması gerekiyor. Sonrasında bu tutanakla ''kaza beyanı'' yapılıyor.

Fakat maalesef herkes aracında kaza tutanağı bulundurmuyor. Bu durumlarda trafik polisi çağrılıyor ve ekip gelene kadar ''kazalı araçlar'' yolda bekliyor. Bu da özellikle İstanbul gibi metropollerde trafiğin daha fazla yoğunlaşmasına neden oluyor. İşte bu durumun önüne geçmek için EGM ''Mobil Kaza Tutanağı'' uygulamasını geliştirdi.

Artık trafik kazaları, ''polis'' çağrılmasına gerek duymadan bu uygulama sayesinde kolaylıkla çözülebiliyor. Google Play ve App Store'dan indirilebilen 'Mobil Kaza Tutanağı' uygulamasında, maddi hasarlı kazaya karışan araç sahipleri önce kazanın fotoğrafını çekiyor ve aracını trafiği aksatmayacak şekilde yol kenarına çekiyor. Sonrasında uygulama üzerinden poliçe ve sürücü bilgilerini doldurarak kazanın nasıl gerçekleştiği uygulamaya yazılıyor. Son olarak mobil poliçe imzalanıyor ve bilgiler ilgili kuruma iletiliyor.

Mobil Kaza Tutanağı uygulaması sayesinde hem ''trafik akışı'' rahat sağlanıyor, hem kaza tutanağı ve fotokopi gibi kırtasiye işlerine gerek kalmıyor hem de polisin olay yerine gelmesi beklenmiyor.

Tabii bu uygulamayı sadece maddi hasarlı trafik kazalarında kullanılabiliyor. ''Yaralanmalı ve ölümlü'' kazalarda yine eski prosedürleri uygulamak gerekiyor.

Uygulamayı Android için buraya
iOS için buraya tıklayarak indirebilirsiniz.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >