Tüm bildiklerinizi unutun: Dünyanın en hızlı elektrikli otomobili FF 91

Elektrikli otomobillerin en yenisi ve en güçlüsü olan SUV model sonunda ortaya çıktı. Yeni elektrikli otomobil, tasarımı ve teknik özellikleriyle fark oluşturuyor.

Bu yıl düzenlenen CES 2017 Fuarı'nda Amerikalı otomotiv markası Faraday Future, ilk modeli FF 91'in resmi tanıtımını gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Elektrikli motora sahip olan SUV model 1.050 beygir gücüne ve 130 kWh bataryaya sahip. Bu bataryanın tam dolu şarj ile 600 km üzerinde yol kat edebileceği ifade edildi.



0'dan 100 km / s hıza sadece 2.39 saniyede ulaşan otomobil dünyanın en hızlı elektrikli otomobili ünvanının da sahibi oldu. Otomobil bu özellikleriyle en hızlı sürat otomobillerine bile kafa tutabilir. Hemen her noktasında kamera ve sensör bulunan FF 91'in kaputun altında bulunan bir sensör (LIDAR) sayesinde sürücüsüz otomobil moduna geçilebiliyor.



Otomobilde kesintisiz internet sunan iki adet Wi-Fi Hotspot noktası bulunuyor. Otomatik park özelliğine sahip aracın bu özelliği de oldukça geliştirilmiş. Öyle ki FF 91'i park yeri bulamadığınız bir AVM otoparkında bırakıyorsunuz, FF 91 kendine bir yer arıyor ve buluyor. Yer bulduğu zaman sizinle konum bilgilerini paylaşıyor.




Üretimine 2018 yılında başlanacak otomobile sahip olmak isterseniz 5 bin dolar depozito ödemeniz gerekiyor. Otomobil'in net satış fiyatı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.



İşte elektrikli otomobil piyasasına damga vurmayı başaran FF 91'in tanıtım videoları:





















Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >