Türk oyun şirketi Spyke Games 55 milyon dolar yatırım aldı

Spyke Games
Spyke Games

Rina Onur Şirinoglu, Remi Onur, Mithat Madra, Fuat Coşkun ve Barkın Başaran tarafından İstanbul'da kurulan oyun şirketi Spyke Games, girişim sermayesi şirketi Griffin Gaming Partners tarafından 55 milyon dolar yatırım aldı.

Türkiye oyun sektöründe başarılar ile adını duyurmaya devam ediyor. Son olarak yerli oyun şirketi Spyke Games 55 milyon dolarlık yatırım aldı.

Spyke Games'in ekibinde yer alan kişiler; Peak Games, Zynga, Riot Games gibi Türkiye ve dünyanın en önemli oyun şirketlerinde çalışmış isimler.

Spyke Games, ilk oyunu "Royal Riches"ı Ekim 2021'de kullanıma sunmuştu. 2020'de kurulan şirketin şu an için kullanımda bir oyunu bulunuyor.

Spyke Games’in kurucu ortağı CEO’su Rina Onur Şirinoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Spyke Games’in olağanüstü ekibi, sosyal, mobil gündelik oyunlar türünde son 12 yılda ortaya çıkan önemli fırsatları belirlediğimiz Peak Games, Zynga ve Riot Games gibi şirketlerde çalıştıktan sonra bir araya geldi. Biz ekip olarak insanları birbirine bağlayan ve son derece memnun oldukları birinci sınıf oyunlar yaratıyoruz. Bunu da şirket kültürümüz, kaliteli olmaya durmaksızın odaklanma ve ilham verici, neşeli, duygusal deneyimler yoluyla başarabileceğimizi biliyoruz.