Türk Telekom milli ve dijital klavyeyi duyurdu: TAMBU!

Tambu.
Tambu.

Türk Telekom, yerli ve milli teknoloji geliştirme hedefleri doğrultusunda yeni bir çalışmaya imza attı. Platform özellikli dijital klavye TAMBU, bilişim sektöründe yepyeni bir sayfa açacak.

Türk Telekom, düzenlediği basın toplantısıyla birlikte “milli dijital klavye” olarak isimlendirdiği TAMBU’yu duyurdu. Türkiye’nin ilk yerli dijital platformu TAMBU, klavyesinin üzerinde yer alan araç çubuğuyla birçok yeniliği ve kolaylığı ilk kez Türkiye’ye getiriyor. Üzerine yerleştirilmiş vaziyette duran araç çubuğu özelliğiyle, TAMBU klavyeden çıkmaya gerek duymaksızın GIF gönderme, atasözleri, deyimler ve sözcüklere ulaşma, 100 farklı dilde çeviri yapabilme, konum paylaşma imkanı sunulmuş oluyor. TAMBU sayesinde kullanıcılar, hem hızlanmış olacak hem de incelikle tasarlanmış Türkiye’ye özgü hareketli çıkarmalar ve eğlenceli GIF’lerle yazışmalarına renk katabilecek.

TAMBU, Türkiye içerikleri yoğun olan birçok özel görsele sahip. Simit, çay, bağlama, darbuka, minibüslerimiz ve yöresel yemeklerimiz ile geniş bir yelpazesi bulunan klavye TAMBU’yu eğlenceli kılmak için başarılı görsellerle donatılmış. TAMBU’nun araç çubuğundaki işlevsel yenilikler de özellikle mesajlaşma uygulamalarında büyük farklar yaratıyor.

TAMBU, Türk kullanıcılara özel hareketli çıkarmalarıyla da dikkat çekiyor. Çeşitli atasözleri ya da deyimlerin çıkarmaya dönüşmesiyle hem işe yarar hem de keyifli görüntülerle karşılaşmak mümkün. Her şehir için ayrı ayrı içerikler barındıran TAMBU’da F ve Q klavye seçenekleri de bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >