Türkçe destekli Google Asistan iPhone'larda kullanılabilir durumda

Google Asistan
Google Asistan

Google Asistan gelişmeye devam ediyor. Yapay zekâ desteğiyle her gün yeni bir şeyler öğrenen uygulama artık Türkçe desteğiyle iPhone'larda da kullanılabiliyor.

Sanal asistanlar son yıllarda hayatımıza fazlasıyla eşlik ediyor. Bu yardımcılar Android ve iOS'ta sisteme gömülü olarak sunuluyor ama bir yandan ek uygulamalar şeklinde de indirilebiliyor. Google Asistan da bu alandaki en iddialı isimlerden biri. Geçen ay Türkçe desteğiyle Google Play'e dahil edilen uygulama, artık iPhone'lar için de Türkçe dil seçeneği barındırıyor.

Google Asistan artık iPhone'larda da Türkçe olarak kullanılabiliyor.
Google Asistan artık iPhone'larda da Türkçe olarak kullanılabiliyor.

Google Asistan ile neler yapılabiliyor?

Google Asistan'da şu anda 18 dil desteği var. Ama zamanla uygulamaya daha fazla seçeneğin ekleneceğine şüphe yok. Peki ama GoogleAsistan ile neler yapılabiliyor? Bu sanal asistan sayesinde sesli komutlar yardımıyla rehberdeki herhangi bir kişiyi telefonda arayabilir; yol tarifi alabilir ya da en basit halinde hava durumunu öğrenebilirsiniz. Zaman içinde hem bu komutların hem de uygulamanın çok daha geniş bir kapsama yayılması bekleniyor.

Şu anda sanal asistanları bir araya getirerek kıyaslayan birçok farklı test var. Ancak uzunca bir süre önce (1.5 yıl civarı) Cornell Üniversitesi'nin araştırmalarında Google Asistan, Siri'den daha zeki çıkmıştı. Yapay zekâyı belirli kriterlere göre değerlendiren araştırmada Siri 23.9 puanda kalırken Google Asistan 47.28 puan almıştı. Evet; aradan geçen süreçte iki uygulama da çok gelişti. Ancak bunun dil seçeneklerine göre de farklılık gösterdiğini unutmamak gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >