Turkcell'in yerli otomobil projesindeki rolü açıklandı

Yerli otomobil
Yerli otomobil

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yerli otomobil projesinde şirketin üstleneceği rolü açıkladı. Yapay zekâ ve akıllı ulaşım teknolojilerine yöneleceklerini bildiren Terzioğlu, yakında akıllı sürüş teknolojilerine ilişkin ilk ürünü pazara sunacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen sene Kasım'da düzenlenen Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı'nda ilk yerli otomobili üretecek şirketleri açıklamış; Anadolu Grup, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding'in birlikte çalışacağını ifade etmişti. Bu 'babayiğit' şirketlerin her biri kendi alanının uzmanı. Ancak ilk kez bu tarz bir proje için bir araya geliyorlar. Haliyle şirketlerin, yerli otomobil projesinde üstlenecekleri görevler de fazlasıyla merak ediliyor.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu.

Turkcell'in yerli otomobildeki rolünü paylaştı

Şu ana kadar Turkcell'in projede yazılım tarafına odaklanacağından bahsediliyordu. Fakat Genel Müdür Kaan Terzioğlu, yaptığı son açıklamalarla birlikte yerli otomobilde Turkcell'in rolünü birkaç cümleyle açıkladı. Yapılan açıklamayı şu dört başlık altında paylaşabilmek mümkün:

  • Akıllı ulaşım teknolojilerini geliştirme
    Konum bazlı bilişim sistemleri
    Yapay zekâ
    Akıllı sürüş teknolojileri

Yapay zekâ desteğiyle akıllı sürüş ve akıllı ulaşım teknolojilerinin gelişmesine katkı sağlayacak olan Turkcell, aynı zamanda konum bazlı servisler konusunda da yerli otomobil projesinde önemli bir görevi üstleniyor. Kaan Terzioğlu, "Önümüzdeki dönemlerde Türkiye'nin akıllı sürüş teknolojileriyle ilgili ilk ürünü pazara sunacağız." şeklinde bir açıklamayla da bilgilendirme yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >