Türkiye en çok bu Pokemon'ları arıyor

Yandex, geçtiğimiz günlerde son dönemin fenomen mobil oyunu Pokemon GO aramalarını analiz ederek en çok aranan Pokemon’ları açıkladı.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de fırtınalar estiren son dönemin fenomen mobil oyunu Pokemon GO, internette aranma rekorları kırıyor. Çok sayıdaki Pokemon karakterini merak edenler, bu artışın yaşanmasına neden oldu. Yandex'in ortaya koyduğu analiz kapsamında Türkiye'de en çok aranan Pokemonlar da belli oldu.
Pikachu

                                    
                                    
                                    Ash Ketchum'in ilk pokémonu olarak bilinir. Pika türünden çıkmış bir Pokémon'dur. Kolaylıkla fark edilen özellikleri; sarı tüylerinin ve sırtında kahverengi çizgilerinin olmasıdır. En bilinen özelliği elektrik gücüdür.
Pikachu Ash Ketchum'in ilk pokémonu olarak bilinir. Pika türünden çıkmış bir Pokémon'dur. Kolaylıkla fark edilen özellikleri; sarı tüylerinin ve sırtında kahverengi çizgilerinin olmasıdır. En bilinen özelliği elektrik gücüdür.
Charizard 

                                    
                                    
                                    Ejder pokemonudur. Charmander'ın en gelişmiş, Charmeleon'dan sonraki halidir. Ateş ve hava pokemonu olduğu için metal, çim ve böcek pokemonlarına karşı güçlüdür.
Charizard Ejder pokemonudur. Charmander'ın en gelişmiş, Charmeleon'dan sonraki halidir. Ateş ve hava pokemonu olduğu için metal, çim ve böcek pokemonlarına karşı güçlüdür.
Dragonite

                                    
                                    
                                    Su, ateş, çimen gibi ana elementlere karşı dayanıklıdır. Bilinen en hızlı pokemonlardan biridir, çok hızlı uçar. Ejderhagillerdendir. Tüm bu güç sahibi pokemon oldukça sevimlidir.
Dragonite Su, ateş, çimen gibi ana elementlere karşı dayanıklıdır. Bilinen en hızlı pokemonlardan biridir, çok hızlı uçar. Ejderhagillerdendir. Tüm bu güç sahibi pokemon oldukça sevimlidir.
Snorlax

                                    
                                    
                                    Uykusu çok ağır olan bir pokemondur. Bu uyuma işi için belirli bir yeri yoktur, bunu çok alakasız yerlerde yapar. Sadece özel bir flütle uyandırılır. Başka türlü uyandırıldığında sinirlenir saldırır. Bizim atletli dayılara çok benzemektedir.
Snorlax Uykusu çok ağır olan bir pokemondur. Bu uyuma işi için belirli bir yeri yoktur, bunu çok alakasız yerlerde yapar. Sadece özel bir flütle uyandırılır. Başka türlü uyandırıldığında sinirlenir saldırır. Bizim atletli dayılara çok benzemektedir.
Vaporeon

                                    
                                    
                                    Güçlü özel ataklarıyla ve defansif yönüyle rakibe bela olan bir pokemondur. Su ataklarını absorbe ederek güce dönüştürür. balık-köpek karışımı pokemon olarak adlandırıldığı da olur.
Vaporeon Güçlü özel ataklarıyla ve defansif yönüyle rakibe bela olan bir pokemondur. Su ataklarını absorbe ederek güce dönüştürür. balık-köpek karışımı pokemon olarak adlandırıldığı da olur.
Golem

                                    
                                    Kaya türü bir pokemondur. Yuvarlanır. Suratsız olarak isimlendirenler bir hayli fazladır.
Golem Kaya türü bir pokemondur. Yuvarlanır. Suratsız olarak isimlendirenler bir hayli fazladır.
Lapras

                                    
                                    Ash'in yakalayıp sularda gezindiği pokemon. Pokemon olmasına rağmen kendine özgü bir karizması vardır. Sadece yüzmek için oluşturulmuş bir pokemona benziyor.
Lapras Ash'in yakalayıp sularda gezindiği pokemon. Pokemon olmasına rağmen kendine özgü bir karizması vardır. Sadece yüzmek için oluşturulmuş bir pokemona benziyor.
Magmar

                                    
                                    Lav pokemonlarının en güçlüsü olduğu söylense de Charizar'dan asrın ayarını yemiştir.
Magmar Lav pokemonlarının en güçlüsü olduğu söylense de Charizar'dan asrın ayarını yemiştir.
Blastoise

                                    
                                    Bir su pokemonudur. Sahip olduğu su basıncı yaklaşık 35 cm'lik çelik duvarı delecek kadar güçlüdür. Yani rakiplerinize suyla çok ciddi zararlar verebilirsiniz.
Blastoise Bir su pokemonudur. Sahip olduğu su basıncı yaklaşık 35 cm'lik çelik duvarı delecek kadar güçlüdür. Yani rakiplerinize suyla çok ciddi zararlar verebilirsiniz.
Aerodactyl

                                    
                                    Kaya tipi fosil maddeli bir yapısı vardır. Yarasa ile dinazor karışımı bir pokemondur. Charizard'ın elinden jigglypuff sayesinde kurtulmuştur.
Aerodactyl Kaya tipi fosil maddeli bir yapısı vardır. Yarasa ile dinazor karışımı bir pokemondur. Charizard'ın elinden jigglypuff sayesinde kurtulmuştur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >