Türkiye'nin 'baştan aşağı' yerli sosyal medya uygulaması: 'YazBee'

YazBee.

● Türkgirişimci ve mühendisleringeliştirdiği %100 yerli sosyal medya platformu kullanıma hazırduruma geldi.

● 500kişiyi istihdam edebilme potansiyelini taşıdıklarını ve globalbir marka olma amacıyla yola çıktıklarınıbelirten uygulamanın kurucu başkanı Arif Ünver,tümuygulama marketlerinden indirebilen Yazbee'nin gelecek yıl 30 milyonkullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

● YazBee,halihazırda kullanılan sosyal medya platformlarına iyi biralternatif olabilir.

Sosyal medya uygulamaları arasındaki rekabet her geçen gün daha da kızışırken piyasaya Türk girişimci ve mühendislerin geliştirdiği %100 yerli olan YazBee de katıldı. Türkiye’de sosyal medyanın yoğun kullanımı ve kullanıcı sayısı yüksekliğinin kendilerini 2016 yılında Mobifin A.Ş. isimli şirketi kurmaya ittiğini anlatan YazBee platformu kurucu başkanı Arif Ünver, firmalarını sadece sosyal medya uygulaması oluşturmak için kurduklarını aktardı.

Uygulama arayüzü, birçok farklı teknoloji figürüne de ev sahipliği yapıyor.
Uygulama arayüzü, birçok farklı teknoloji figürüne de ev sahipliği yapıyor.

Platformdan para kazandıkça yatırım yapacaklarını vurgulayan Arif Ünver, 'Yatırım yaptıkça istihdam yaratacağız. Nitelikli 500 mühendise, gence istihdam sağlama potansiyelimiz var. Gençler sosyal medyayı yine kullansın ama Türkiye para kazansın. Sadece Türkçe yayına çıkmadık, İngilizce dil seçeneğimiz de var. Global hedefimizi Türkiye ile eşzamanlı yürüteceğiz' dedi.

Uygulamanın sunucu altyapısının Turkcell Gebze Veri Merkezi'nde yer aldığını dile getiren Ünver, 'İhtiyaca göre tüm Türkiye’ye hizmet verecek güçlü bir altyapıya sahibiz.' dedi. 2020 yılının sonuna kadar 30 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini belirledi.

Mizah konusunda GZTMZT'den ilham almaları mantıklı olabilirmiş...
Mizah konusunda GZTMZT'den ilham almaları mantıklı olabilirmiş...

Türkiye'nin Decacorn start-up adayı!

'Alternatif sosyal medya platformlarının piyasa değerlerine baktığımız zaman, Yazbee çok kuvvetle ihtimal ülkemizin ilk unicorn start-up'ı.' diyen YazBee platformu kurucusu Arif Ünver sözlerine müjdeyle devam etti: 'Hatta ve hatta süreç doğru yönetildiği takdirde decacorn start-up'ı olmaya en yakın adaylardan birisi.'

  • Unicorn start-up: 1 Milyon dolarlık girişim
  • Decacorn start-up: 10 Milyon dolarlık girişim

YazBee platformundan attığı gönderide ise Ünver şöyle konuştu:

"Facebook, Twitter, Instagam ve LinkedIn'i kullanmayın bizi kullanın demiyorum, sadece şu farkı hatırlatmak istiyorum. Bizi kullanırsanız #yazbee büyür, büyüdükçe kazanır, Türk gençlerine bol bol iş imkanı çıkar, ödenecek vergi ile devlet bütçesine katkı olur, bilgi güvenliği konusunu hiç saymıyorum bile. Bu açıdan bakılırsa #yazbee büyürse Türkiye kazanır, Türk insanı kazanır. Umarım halkımız ve devletimiz bunu zamanla anlayacaktır. Anladıkça #yazbee büyüyecektir, şu an olduğu gibi."

YazBee için yapılmış özel GZT İnfografiği.
YazBee için yapılmış özel GZT İnfografiği.

YazBee'nin ilgi çekici 7 özelliği:

3 buçuk yıldır ürün üzerinde çalıştıklarını ve platformun son haline geldiğini aktaran Ünver, sloganlarının '#senyazdiye' olduğunu belirtti. Peki biz yazalım diye neler yapmışlar?

  • - Haber, magazin, spor, siyaset, kariyer, teknoloji, gençlik ve mizah gibi toplumun ilgi duyduğu 24 konu başlığına sahip. Kullanıcılar isterse kişi takip etmeden ilgi duyduğu konu başlıklarını takip edebilir.
  • - Siber zorbalığın önüne geçmek için, kullancılar dilerse paylaşımlarını yoruma kapatabiliyorlar.
  • - Gönderileri beğenebileceğiniz gibi beğenmeme seçeneğine de sahipsiniz.
  • - Kullanıcı paylaşımının beğenenlerin kim olduğunu görebilir ama beğenmeyenlerin kim olduğunu göremez.
  • - İngilizce dil seçeneği de mevcut.
  • - Robot hesap sayısı sıfır.
  • - Platformdaki tüm veriler Türkiye sınırları içerisinde saklanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >