Türkiye'nin en kapsamlı 'Metaverse Zirvesi' Bağlarbaşı Kongre Merkezi’nde

Arşiv
Arşiv

Metaverse’ ün temel ilkeleri, teknolojisi ve beraberinde getirdiği kavramlar hakkında toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve bu yeni trendlere karşı insanları bilgilendirmeyi hedefleyen gençlerin düzenlediği Türkiye'nin en kapsamlı Metaverse Zirvesi başlıyor. Metaverse alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren şirketlerin bir araya geleceği bu zirvede desteklerini esirgemeyen ana paydaşlardan biri olan Dof Robotics’te zirveye desteklerini sunarken YKB Mustafa Mertcan’da zirvede ‘Metaverse’ün Geleceği’ hakkında ki görüşlerini ve gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmalarını gençlerle paylaşacak.

Hızla gerçekleşen teknolojik gelişmelerin sonucunda yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen dijitalleşme ile ilgili kavramları yakından takip etmemiz gerekiyor.

Bu gelişmelerin en son geldiği nokta olan Metaverse’ün temel ilkelerini ve bu teknolojide yer alabilmek için öncelikle felsefesini anlamamız gerekmektedir. Metaverse teknolojisi ve beraberinde getirdiği kavramlar hakkında toplumsal farkındalığı oluşturmayı ve bu yeni trendlere karşı insanları bilgilendirmeyi hedefleyen, multidisipliner olarak bir araya gelmiş olan bir grup lisans ve lisansüstü öğrencinin çevresinde gerçekleşecek olan Metaverse Zirvesi, Türkiye’de bu alanda gerçekleşecek olan en kapsamlı zirve olma özelliği taşıyor.

5 ana oturum başlığı altında gerçekleşecek

Metaverse Zirvesi alanındaki bilgi kirliliğine karşı, farklı disiplinlerden uzman isimleri bir arada ağırlayarak hem kafa karışıklığı yaratan noktaları çözmeyi hem de bu konuya ilgili olan, merak eden herkesin doğru bilgiye ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. 5 Ana oturum başlığı altında Metaverse’ün tüm alanlarla olan ilişkisini anlatmayı hedefleyen Zirve, Metaverse’ün Geleceği, Metaverse Teknolojileri, Metaverse ve Mimari, Metaverse ve Yaşam, Metahuman ve İnsan başlıkları altında düzenlenecek oturumlarla gerçekleşecek.

Zirve 28 Mayıs'ta düzenlenecek
Zirve 28 Mayıs'ta düzenlenecek

Metaverse geleceğinin olumlu ve olumsuz yönleri konuşulacak

“Metaverse” alanında çalışmalar yapan muhtelif kurumlar arasında işbirliğini geliştirmek ve bu alanda çalışmak isteyen kişilere yeni bir alan açma hedefinde olan Zirve’de; her başlıkta Metaverse dünyası daha da detaylandırılacak ve bu dünyanın olumlu ve olumsuz yönlerine değinilecektir.

VR teknolojilerini deneyimleme imkanı

28 Mayıs 2022 tarihinde Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde hibrit ve ücretsiz olarak gerçekleşecek olan zirvede alanında uzman isimlerin konuşmalarının yanı sıra, Zirve alanına kurulacak olan fuar alanında stant çalışmalarında bulunan Dof Robotics, Atölye Üsküdar, Metavalley, Eataverse, GZT ve PTT gibi kurumların katkılarıyla, Metaverse alanında üretilen birçok yeni teknoloji tanıtılırken zirve katılımcılarına da tecrübe etme imkanı sunulacak.