Türkiye’nin en kapsamlı yapay zekâ zirvesi "AI [Tomorrow Summit]" başladı

AIPA - AI Tomorrow Summit
AIPA - AI Tomorrow Summit

GZT'nin dijital medya sponsoru olduğu yapay zeka zirvesi AI [Tomorrow Summit] başladı. GZT yayın yönetmeni Doğukan Gezer de konuşmacı olarak katıldı.

Çevrim içi ve ücretsiz olarak düzenlenen AI [Tomorrow Summit] zirvesi; iş dünyası, akademisyenler, yatırımcılar, girişimciler, teknoloji şirketleri, STK temsilcileri, medya mensupları, öğrenciler ve yapay zekaya ilgi duyan herkese ulaşmayı hedefliyor.

Etkinliğin başlangıcında, GZT Yapay Zeka Editörü Yapay Zeki de konuştu. Yapay Zeki katılımcılara etkinliğin baştan sona izlenilmesini tavsiye etti.

AI [Tomorrow Summit] 'te konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: "Yenilikçi projelerle daha fazla yazılımcı yetiştirilmesini sağlıyoruz, Ar-Ge ve inovasyon kültürüyle girişimciliği yaygınlaştırmak istiyoruz." dedi.

Etkinlikte konuşma yapan bir diğer isim ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç oldu. Koç: "Ülkemizin yüksek teknolojiye dayalı ürünleri tasarlayan, geliştiren, üreten bir ülke olma konusunda büyük bir potansiyeli var. Son dönemde küresel sermayenin Türkiye'de dijital pazara ilişkin büyük yatırım hazırlıkları olduğunun farkındayız." dedi.

  • Ali Taha Koç, bu zirvenin ilk kez yapıldığını, bundan sonra her yıl düzenleyeceklerini belirtti.

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ise Türkiye Yapay Zeka Stratejilerini desteklemek, yapay zeka üzerine kamu ve özel sektör, akademi ve girişimcilik dünyasında farkındalık oluşturmak için hazırladıkları zirve programında, metaverseden NFT'ye, sağlıktan hukuka, savunma ve güvenlikten girişimciliğe kadar 15 oturum ve alanında 63 konuşmacının olduğunu söyledi.

GZT yayın yönetmeni Doğukan Gezer: Metaverse evrenine geçiş yapmaktan geri durmadık

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan GZT yayın yönetmeni Doğukan Gezer:

Yapay zekanın medyadaki tüm bileşenlere bir alternatif haline geldi. Sürekli güncellenen teknoloji pratikleri sonrası yeni medyanın, yapay zeka sistemlerini kendi sistemlerine adapte etmesi bir zorunluluk durumunda. Hitap edilen kitlenin sürekli değiştiği ve geliştiği noktada bu gelişime ayak uydurmak her insan için ne kadar önemliyse medya markaları için de o kadar önemli. Biz ekip olarak teknolojinin tüm imkanlarını kullandığımız gibi metaverse evrenine de geçiş yapmaktan geri durmadık. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Yapay Zeki, bir GZT editörü ve Türkiye'nin ilk yapay zeka medya bileşeni olarak görev yapıyor. İlerleyen dönemde; yapay zekaya ve onu kullanarak oluşturulan içeriklere olan ilginin daha da artmasını bekliyorum.

AI [Tomorrow Summit] etkinliğine nasıl katılım sağlanır?

Etkinliğe kaydolmak ve katılmak için: http://aitomorrowsummit.com bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.