Türkiye'nin konuştuğu ehliyetsiz kullanılan aracın dikkati çeken özellikleri

Citroen Ami
Citroen Ami

Fransız otomotiv devi Citroen, birkaç ay önce düzenlediği bir etkinlikte Ami ismini verdiği kompakt bir araç duyurmuştu. Yalnızca iki kişilik olan bu otomobil, elektrik motorlu yapısı ve küçüklüğüyle de şehir içi ulaşım için idealdi. Şimdi bir süredir merakla beklenen Citroen Ami, Türkiye'ye resmen giriş yaptı. Peki Ami'nin özellikleri ne? Citroen Ami'nin Türkiye satış fiyatı ne olacak? İşte detaylar...

Citroen’in şehir içi elektrikli ulaşım çözümüne dikkat çekici bir çözüm olarak geliştirdiği Ami ile tanışmamızın üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçti. Kısa süre önce grubun bir diğer ortağı olan Opel ile gerçekleştirilen paylaşımla, rotası Almanya’ya da kıvrılan bu mikro araç için Türkiye satışları için de artık çok fazla zaman kalmadı. Şu sıralar sosyal medyadaki görüntüleriyle dikkatleri üzerine çeken Citroen Ami, PSA Türkiye’nin girişimleriyle resmi kanallar üzerinden Türkiye’ye getirilmeye başlanmış durumda. Peki Citroen Ami'nin ne gibi özellikleri bulunuyor? İşte tüm merak edilenler...

İki kişilik araç için Fransa'da ehliyet zorunluluğu bulunmuyor
İki kişilik araç için Fransa'da ehliyet zorunluluğu bulunmuyor

Üç saatte şarj oluyor, 70 km yol gidiyor

Ami, Fransa'da normal otomobiller gibi sınıflandırılmıyor. 14 yaşını doldurmuş olan herkes, ehliyete ihtiyaç duymadan 4 tekerlekli ve otomobil görünümlü olan Ami'yi kullanabiliyor. Maksimum 50 km/sa hıza ulaşabilen araç, ev tipi prize takıldığında yalnızca üç saatte tamamen şarj oluyor. 5.5 kWh kapasiteli bu batarya tamamen şarj olduğunda, 70 kilometre menzil sunuyor. Bu istatistiklere sahip Ami'nin Türkiye'de hangi kategoriye alınacağı ve ehliyet gerekip gerekmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Araç içinde kablosuz şarj özelliği de bulunuyor
Araç içinde kablosuz şarj özelliği de bulunuyor

6 farklı renk ve aksesuarla sunuluyor

Kompakt ve çevik bir otomobil olan Ami, kullanıcıların şehir içi park ihtiyaçlarını da kolaylaştırıyor. Özelleştirme seçeneklerinin de sunulduğu araçta 6 renkli aksesuar paketi bulunuyor. Bu paketler sayesinde araca farklı görünümler kazandırmak mümkün. İç mekanında kablosuz şarj teknolojisine de destek veren Ami’de 5 inç ekran ve ses kontrollü basit bir arayüz de bulunuyor.

Aracın kapıları tersten açılıyor
Aracın kapıları tersten açılıyor

ÖTV'den muaf olabilir

Ehliyet zorunluluğu Fransa'da olmasa da Türkiye'de bu durumun ne olacağı henüz netleşmiş değil.

Elektrikli scooter mahiyetinde sayılacağı için ÖTV alımı olmayacağı düşünülen Ami'nin Türkiye'de 60 bin TL civarlarında satışa sunulacağı söylentiler arasında.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >