Twitter hashtag’i 10 yaşında

Twitter hashtag.
Twitter hashtag.

23 Ağustos 2007’de ilk kez hayatımıza giren ve artık günlük konuşmalarımızın önemli bir parçası halinde kullandığımız hashtag’ler online iletişimin tabiatını değiştirdi diyebiliriz. Twitter’ın sembol özelliklerinden biri olarak nitelendirebileceğimiz hashtag, 10 yaşına ulaştı.

Dilin çeşitli yeniliklerle değişime uğradığı ve sürekli dönüştüğü günümüzde, “internet dili” olarak sınıflandırılan yeni bir dil de gelişimini tamamladı. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde hashtag, tweet’leri etiketlemek ya da kategorize etmekle, dijital çağın en bilinen ve en yaygı sembollerinden birine dönüştü. Twitter’da, her gün ortalama 125 milyon hashtag’in paylaşıldığı düşünüldüğünde popülaritenin hangi seviyelere geldiği de anlaşılabiliyor.

Dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de oldukça yaygın olarak kullanılan hashtag’ler, marka kampanyalarından spor müsabakalarına; yerli dizilerden toplumsal olaylara kadar her gün bambaşka konularda kullanılıp değerlendirilebiliyor. 10 yıl önce bugün ilk kez @chrismessina isimli kullanıcı #barcamp tweeti atarak hashtag dünyasına giriş yapmış oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >