Twitter 'nefret dolu davranış' içeren paylaşımlara yeni kısıtlamalar getirdi

Arşiv
Arşiv

ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter, nefret içerikli paylaşımlara yönelik attığı yeni adımları duyurdu. Buna göre, belli bir etnik gruba edilen bir hakaret şikayet edilirse yayından kaldırılacak. Yeni kararların, bir yıllık bir geri bildirimden sonra alındığı ifade edildi.

Twitter Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ırk, etnisite ve köken üzerinden kişileri kimliksizleştiren ve "insan olmaktan çıkaran" söylemleri engellemek için, "nefret dolu içerik" tanımını genişlettiğini bildirdi.


Sosyal medya platformu, bu çalışmanın 2019'danefret dolu içeriklere getirdiği kurallara yapılan geri bildirimler sonucu yürütüldüğünü aktardı.

Twitter güvenlik takımı, "İnsanların Twitter üzerinde kendilerini özgürce ifade edebilmelerini teşvik ediyoruz ancak istismar, taciz ve nefret davranışı hizmetlerimizde yer bulamamaya devam edecek" dedi.

Bugün, insanları ırk, etnitisite ve köken üzerinden kimliksizleştiren dili yasaklamak için, nefret davranışı politikamızı genişletiyoruz.

Uygulamaya dair hangi detayları biliyoruz?

Buna göre, şikayet edildiği takdirde rahatsız edici tweetler kaldırılacak. Örneğin, belli bir etnik gruba hakaret, bu tweetlerin kapsamına alınacak.

Eğer bir hesap, Twitter'ın kurallarını sürekli ihlal ederse, hesabı geçici olarak kilitlenecek veya askıya alınacak.

  • Twitter ve Facebook, ABD seçim döneminde zarar verici ve nefret içerikli paylaşımlara karşı politikaları devreye sokmuştu. Hatta, Başkan Donald Trump'ın paylaşımlarına dahi kısıtlamalar getirilmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >