Twitter uyarıyor: Viral haline gelen yaş şakalarına inanmayın!

Twitter
Twitter

Platform, viral haline gelen ve doğum tarihinizi 2007 olarak ayarladığınızda yeni renk seçeneklerine kavuşacağınızı söyleyen tweet'lerin kandırmaca olduğundan bahsediyor. Ayrıntılar haberimizde:

Twitter, kısa süre önce viral haline gelen bir 'şaka' sebebiyle kullanıcıları uyarıyor. Atılan bazı tweet'ler uygulamada renk kilidiniaçmak için doğum günlerinin 2007 olarak değiştirilmesine teşvik ediyor.

Twitter'da viral haline gelen bu şaka, 13 yaş politikası tutulmadığı için hesabın kilitlenmesine sebep oluyor.
Twitter'da viral haline gelen bu şaka, 13 yaş politikası tutulmadığı için hesabın kilitlenmesine sebep oluyor.

Hesaplar kilitleniyor!

Elbette bu tweet'lere inanıp, doğum tarihini 2007 olarak tanımlayan kullanıcılar var. Fakat aslında bu tarih hesapların tamamen kilitlenmesine sebep oluyor. Çünkü Twitter kullanıcılarının en az 13 yaşında olması gerekiyor. Yani doğum tarihi 2007 olarak tanımlandığında kullanıcının 12 yaşında olduğu göz önünde bulundurularak hesap kilitleniyor.

Daha sonrasında ise kullanıcının yaşını doğrulatmak için yeni bir süreçten geçmesi gerekiyor. Yani kimlik fotoğrafı ve benzeri 'yaşı beyan eden resmî belgelerin' Twitter'a gönderilmesi şart oluyor.

Yeni attığı tweet'lerle kullanıcıları uyaran Twitter, renk seçeneği 'şakasının' aslında doğru olmadığını söyleyip az önce bahsettiğimiz konuyu ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >