Twitter'da istifalar art arda geldi: Beyaz Saray devreye girdi

Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığından bu yana sular durulmuyor. İstifa dalgası sürerken, Musk'ın bazı çalışanların şirkete girişini yasaklaması üzerine bir grup Demokrat Senatör de federal yetkililerden Twitter'ın soruşturulması talebinde bulundu. Twitter’a yönelik iddialara ve tartışmalara yanıt veren Musk ise "Twitter’ın politikası, konuşma özgürlüğüdür, ancak erişim özgürlüğü değildir" dedi.

Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'da olaylar bitmiyor. Twitter'daki çalkantılı döneme ilişkin, bir grup Demokrat Senatör soruşturma çağrısı yaptı.

Federal Ticaret Komisyonu'ndan, platformun tüketiciyi koruma yasalarını ya da veri güvenliği taahhütlerini ihlal edip etmediğinin soruşturulması istendi.

Beyaz Saray devreye girdi

Komisyon, geçen hafta Twitter'daki gelişmelerin yakından takip edildiğini açıklamış, "Hiçbir CEO ya da şirket hukukun üstünde değildir" denilmişti.

Beyaz Saray da Twitter'daki gelişmeler üzerine devreye girdi. Bir yetkili, Twitter'ın Amerikalıların internetteki verilerinin nasıl korunduğuna ilişkin açıklama yapması gerektiğini belirtti.

Musk'tan açıklama

Twitter’a yönelik iddialara ve tartışmalara sosyal medya hesabından yanıt veren Musk ise "Twitter’ın politikası, konuşma özgürlüğüdür, ancak erişim özgürlüğü değildir." dedi.

Olumsuz-nefret tweetlerinin ve para kazanma özelliğinin kaldırılacağını söyleyen Musk, Twitter’a reklam veya başka bir gelir getirilmeyecektir. Özel olarak aramadığınız sürece tweeti bulamayacaksınız. Kathie Griffin, Jorden Peterson ve Babylon Bee görevlerine geri getirildi. Trump’ın kararı ise henüz verilmiş değil" ifadelerini kullandı.

İstifalar bini geçti

Öte yandan şirketteki istifa dalgası da devam ediyor. Musk'ın şirketi satın almasından bu yana yaklaşık bin 200 kişinin istifa ettiği belirtildi.

Musk'ın Twitter'ı satın almasından önce şirkette 7 bin 500 çalışanın olduğu, bunların yüzde 50'sinin şirketin el değiştirmesi sonrası kovulduğu belirtiliyor. Dünkü istifaların ardından ise şirketteki çalışan sayısının 2 binlere kadar düştüğü bildirildi.

Musk, geçen gün çalışanlarına, "Ya yüksek yoğun ve uzun çalışma saatlerine alışın ya da işi bırakın çağrısı" yapmıştı. Bunun üzerine istifa dalgası başlamıştı.

Musk da çalışanların sisteme sabotaj yapma ihtimaline karşın Twitter binasına girişleri durdurmuştu. Pazartesiye kadar da çalışanların binaya giremeyeceği açıklandı.

Musk ayrıca istifa edenlere yönelik Twitter'dan “En iyileri kalıyor. O nedenle çok endişeli değilim” paylaşımı yaptı.