Twitter'da önemli güncelleme: Artık kullanıcı verileri reklam verenlere satılacak

Twitter
Twitter

Aylık 328 milyonu aşkın aktif kullanıcı sayısıyla en çok kullanılan sosyal ağlar arasında yer alan Twitter, gizlilik politikasını güncelledi. Artık yeni sistemde verilerin reklam verenlerin eline geçmemesi için ayarlarda düzenleme yapmak şart.

Twitter, dün akşam saatlerinde yayınladığı blog yazısıylagizlilik politikasını güncellediğini duyurdu. Aylık aktif kullanıcı sayısının 328 milyonu aştığı sosyal mecra, bu güncellemeyle kullanıcı verilerini çok daha kolay şekilde takip edebilecek. Konuyla alakalı olarak şirket cephesinden yapılan açıklama, kullanıcılara daha etkin reklam sunmak için bu tarz bir karar alındığı yönünde.

Verilerin paylaşılmaması için "Kişiselleştirme ve veri" bölümü üzerinden "Verileri seçkin iş ortaklarıyla paylaş" seçeneğindeki onayı kaldırmak yeterli.
Verilerin paylaşılmaması için "Kişiselleştirme ve veri" bölümü üzerinden "Verileri seçkin iş ortaklarıyla paylaş" seçeneğindeki onayı kaldırmak yeterli.

Şu ana kadar "Takipsizlik" özelliğiyle bilinen Twitter, yeni sistemle kullanıcı verilerini 30 güne kadar kullanabiliyor. Evet; Twitter kullanan herkes bu yapılan güncelleme politikasına otomatik şekilde dahil oluyor. Lakin, ufak bir ayar yardımıyla verilerin iş ortaklarının eline geçmesini engellemek mümkün.

Bunun için Twitter uygulaması üzerinden Ayarlar ve gizlilik > Gizlilik ve güvenlik > Personalization and Data > Verileri seçkin iş ortaklarıyla paylaş kısmına gelmek yeterli. Varsayılan olarak aktif şekilde gelen bu özelliği pasif hale getirerek verilerin reklam verenlere gönderilmesi engellenebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >