Twitter'dan önemli adım: Artık bot hesaplar şikayet edilebiliyor

Twitter
Twitter

Twitter, sahte hesaplarla mücadele sürecini devam ettiriyor. Mayıs - Haziran döneminde askıya alınan 70 milyon hesap sonrasında şimdi de kullanıcıların 'sahte hesapları raporlama' sistemi güncellendi. Artık kullanıcılar bot olduğunu düşündüğü hesapları etkili şekilde şikayet edebiliyor. Detaylar haberimizde:

Twitter'ın en büyük kabusu haline gelen 'sahte hesaplar', sosyal ağda yeni adımlar atılmasını sağlıyor. Bunlardan biri de sahte hesapların kullanıcılar tarafından raporlanabiliyor oluşu. Özellikle bot olduğu düşünülen hesaplar basit birkaç tıklamayla şikayet edilebiliyor.

Twitter'da artık kullanıcılar sahte hesapları çok daha kolay ve etkin bir şekilde raporlayabiliyor.
Twitter'da artık kullanıcılar sahte hesapları çok daha kolay ve etkin bir şekilde raporlayabiliyor.

Ancak bundan daha da önemlisi artık kullanıcılar bu raporlama sürecinde daha detaylı işlem gerçekleştirebiliyor. Çünkü bu bölüm Twitter tarafından kısa süre önce güncellendi. Artık rapor menüsü altına 'şüpheli ve spam' başlığı altına 'bunu tweetleyen hesap sahte' seçeneğiyle işlem gerçekleştirilebiliyor.

Twitter'ın resmî güvenlik hesabı Twitter Safety tarafından açıklanan bu bilgi, yeni raporlama akışının daha hızlı ilerlemesi ve hesap sahteliğinin Twitter tarafından daha hızlı onaylanmasını sağlıyor.

Sosyal ağda bot hesap temizleme çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bunun en somut örneği de Mayıs - Haziran döneminde toplamda 70 milyon bot hesabın ortadan kaldırılması.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >