Twitter'dan yeni karar: Devlete yakın medya kuruluşlarının reklamları onaylanmayacak

Twitter
Twitter

● Twitter, son dönemlerde tüm sosyal ağların fazlasıyla eleştirildiği 'yanlı' reklamlarla alakalı yeni bir düzenleme yaptı.

● Şirket, devlet destekli olan medya kuruluşlarının reklamlarının platformda hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini açıkladı.

● Twitter'ın yeni reklam politikasına dair tüm detaylar haberimizde!

Twitter, devlet destekli medya kuruluşları için tam reklam yasağını duyurdu. Aslında bu bir süredir gündemde olan konuydu. Sebebi de Hong Kong vatandaşlarına karşı Çin destekli bir dezenformasyon kampanyası.

Çin'in oluşturduğu bu kampanya, Hong Kong protestocularına karşı propaganda yayınlamak için hükümete yakın medya şirketlerinin Twitter'a para ödemesini temel alıyordu.

Çin'de devlet destekli medya kuruluşu Xinhua News'inprotestoculara saldıran reklamları yayınlamasından sonra yeni bir propaganda süreci başladı.

Twitter, güncellenen reklam politikasıyla birlikte devlet destekli medya kuruluşlarının reklamlarını onaylamayacağını duyurdu.
Twitter, güncellenen reklam politikasıyla birlikte devlet destekli medya kuruluşlarının reklamlarını onaylamayacağını duyurdu.

Yeni bir karar alan Twitter, haberin başında da belirttiğimiz gibi devlete yakın medya kurumları için yeni bir reklam düzenlemesi getirdi. Bununla beraber ilk adım olarak da 900'den fazla hesap yasaklandı.Üstelik bu yeni reklam politikasının kapsam alanı genişletmeye devam ediyor.

Yasak, 'devlet tarafından mali olarak ya da editoryal olarak kontrol edilen' herhangi bir medya kuruluşu için geçerli oluyor.

Yasakla ilgili yayınlanan blog yazısındaki metin ise şu şekilde:

  • Devlet medyasına göre reklamcılık politikalarımızı güncelliyoruz. İleride, devlet tarafından kontrol edilen haber medya kuruluşlarından reklam kabul etmeyeceğiz. Bu küresel bir yaklaşım ve tüm işlerimizde uygulanacak.

Twitter, konuyla alakalı çeşitli verilere dayanarak devlet destekli medya organlarının listesini hazırlamış durumda.

Editoryaliçeriğin kontrolü ve finansal mülkiyet, yayıncılar üzerindeki etki ya da müdahaleler sebep olarak gösteriliyor.

Politik destekli yanlış bilgilendirme kampanyaları, sosyal medyanın öfkesine sebep oluyor. Hatta üç yıl önce ABD seçimlerindeki sosyal medya reklamları bunun net bir göstergesi. Ancak milletvekillerinin incelemelerinin artması ve kullanıcıların geri çekilmesi, Facebook ve Twitter gibi şirketleri soruna çözüm bulmak için sürekli adım atmaya zorladı.

Twitter'ın bu reklam kriterlerine uymayan medya şirketleri aslında platformu kullanmaya devam edebilecekler fakat reklam veremeyecekler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >