Uber, Berlin'e bisiklet kiralama sistemi getiriyor

Uber jump
Uber jump

Uber, LimeBike, Mobike ve Deezer gibi şirketlerin varlığını sürdürdüğü Avrupa şehirlerinde sahneye Jump markasıyla çıkmaya hazırlanıyor.

Nisan ayında satın aldığı bisiklet kiralama servisi Jump ile birkaç ABD şehrinde ortaya çıkarken yakın zamanda Avrupa’ya da gelmeye hazırlanıyor.

Çarşamba günü bir açıklama yapan Uber, yaz aylarının sonuna kadar Berlin’de Jump’ı başlatmayı planladığını ve diğer bazı şehirlerin de Berlin’i izleyeceğini duyurdu.

Uber'in Jump filosunu daha da büyütüp başka şehirlere de yayması bekleniyor.
Uber'in Jump filosunu daha da büyütüp başka şehirlere de yayması bekleniyor.

Şimdilik bu şehirlerin hangileri olacağı bilinmiyor. ABD’de kullanılan bu kiralama şirketiyle 30 dakikalık sürüşün 2 dolara mal olduğu bir sistem mevcut. Ancak Berlin için nasıl bir tarifenin olacağı ise henüz bilinmiyor.

''Çevre dostu bir sürüş sağlayabiliyorlar''

Berlin’deki NOAH Konferansı’nda konuşan Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, ‘’Bisikletler konusunda özellikle heyecan duyuyoruz, çünkü bu alanların sınırlı olduğu yoğun şehirlerde bile uygun ve çevre dostu bir sürüş sağlayabiliyorlar. Görünüşe göre bu yeni seyahat tarzı müşterilerin trafiği geçmesine ve potansiyel olarak kaybedilen zamanı telafi etmesine izin verecek’’ dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >