Uber, İstanbul ve Ankara'da aşı olacakları ücretsiz taşıyacak

Uber-Arşiv
Uber-Arşiv

Uber, İstanbul ve Ankara’da aşıya gidecek üyelerine gidiş - dönüşte kullanabileceği her biri 40 TL'ye kadar olan 2 ücretsiz yolculuk sunduğunu açıkladı.

Uber, Türkiye'deki kullanıcılarına gönderdiği e-postada İstanbul ve Ankara'da aşı olacak kişilerin devlet hastanelerindeki aşı merkezlerine kolayca ulaşmalarını sağlamak istediklerini belirtti.

Bir kod paylaşan şirket, bahsi geçen iki ildeki devlet hastanelerinin isimlerini sıraladı. Şirketin gönderisinde "Detaylı listesi bulunan devlet hastanelerindeki aşı merkezlerine gidiş ve dönüşte kullanabileceğiniz her biri 40 TL'ye kadar 2 ücretsiz yolculuk sunuyoruz. Bu yolculuklar, tüm yolculuk ücretleri sürücülere ödenmek üzere Uber tarafından finanse edilecektir" dendi.

Hastanelerin isimlerine şirketin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

  • Uber yasağı kalktı mı?
  • Mart 2018'de taksi şoförleri ile Uber üzerinden hizmet veren sürücüler arasında süre gelen gerginlik hat safhaya ulaşmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, konuyla ilgili hazırlanan bir raporda, "Uber ya tamamen engellenmeli ya da yasal meşruiyete kavuşturulmalı" önerisini sunmuştu. Taksici esnafı meslek odalarının davaları sonucu Uber için Aralık 2019'da erişim engeli kararı verilmiş, şirketin Türkiye'deki faaliyetleri durdurulmuştu.
  • İlk derece mahkemesinin aldığı kararı hatalı bulan İstinaf Mahkemesi, 24 Aralık 2020 tarihinde Uber'in erişim yasağını kaldırdı. Uber Global sözcüsü, "Türkiye'ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul'daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz" dedi.
  • Uber nedir?
  • Uber, akıllı telefon üzerinden hizmet veren bir yolcu taşıma uygulamasıdır. Telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yere götürecek ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme hizmeti vermektedir. Kullanıcı gideceği yere taksi, lüks araç ya da herhangi bir araç ile gitme seçeneklerine sahip olabiliyor.
  • Nereye gidileceği ilk etapta sisteme yazıldığı için şoföre nereye gideceğinizi tarif etmekle uğraşmaya gerek kalmıyor. Uber ulaşım hizmeti kredi kartı ile ödeme imkanı sağladığı için nakit para bulundurma zorunluluğunu da ortadan kaldırmış oluyor.
  • Araç arayanlar ile araç sahiplerini buluşturan sistem Uber, dünyada İstanbul ile birlikte 315 ülkede hizmet veriyor. 2014'ten beri İstanbul'da kullanılmakta olan Uber, Çeşme ve Bodrum'da özel tekne bulma ve çağırma seçenekleriyle hizmet vermek için hazırlık yapıyordu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >