Uber, yasal kısıtlamanın ardından Yunanistan'daki hizmetini durdurdu

Uber
Uber

Yunanistan’ın başkenti Atina’da sürekli taksicilerin sert tepkileriyle karşılaşan Uber yasal olarak da destek bulamayınca bu ülkedeki çalışmalarını sonlandırma kararı aldı.

Yunanistan’da ilk olarak Başkent Atina’da 2014 yılında Ubertaxi adıyla hizmet vermeye başlayan Uber, bugüne kadar çok büyük tepkilerle karşılaştı. Atina’lı taksicilerin sert tepkileriyle karşı karşıya kalan Uberciler, kendilerine yasal destek bulup bu ülkede kalmak istese de bu gerçekleşmedi.

'Atina'yı savaş alanına çeviririz' demişti

Uber’in Yunanistan’daki hizmetleriyle ilgili daha önce bir açıklamada bulunan Atina Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Thimios Liberopoulos, Uber’e taksi hizmetlerini sona erdirecek yaptırımlar uygulanmaması halinde Atinalı taksicilerin ''kendi kanunlarını uygulamak'' zorunda kalacağını iddia ederek, ‘Böyle devam ederse yaz sezonunda grev ve gösterilerle Atina’yı savaş alanına çeviririz’ demişti.

''Atina'da UberX'i askıya alıyoruz''

Son yaşanan gelişme Uber’in istemeyeceği bir şekilde gerçekleşti. Yunanistan’da Uber’i zor durumda bırakan karar sonrasında şirket, bu ülkedeki faaliyetlerini askıya alma kararı aldı. Resmi siteden bir açıklama yapan Uber, şöyle bir açıklama metni hazırladı:

''Bu yeni çerçevede çalışıp çalışmayacağımızı, çalışacaksak nasıl çalışacağımızı belirlememiz gerekiyor. Dolayısıyla uygun bir çözüm bulana kadar gelecek Salı gününden başlayarak Atina’da uberX’i askıya alıyoruz. Yunanlıların Uber gibi modern teknolojilerinin faydalarının tadını çıkarmasını sağlamak için bir çözüm bulmak üzere tüm yerel hissedarlarla çalışmayı umut ediyoruz.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >