Üçüncü havalimanının dijital ekranlarını Vestel üretecek

Üçüncü havalimanı
Üçüncü havalimanı

Gelecek yıl sonunda tamamlanması beklenen üçüncü havalimanının tüm dijital ekranlarının Vestel tarafından özel olarak üretileceği netleşti.

Yerli akıllı telefonlarıyla ön plana çıkan Vestel, İstanbul'da hazırlıkları devam eden üçüncü havalimanıyla alakalı çalışmalar da gerçekleştiriyor. Hatta şirketin, yeni havalimanındaki bilgi ekranlarını üreteceği de ortaya çıktı. Vestel Teknoloji Çözümleri ekibinin yalnızca yeni havalimanı için tasarladığı özel ekranlar, merkezin birçok farklı alanına konumlandırılacak.

İhalenin alınmasıyla alakalı açıklama yapan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu başkanı Turan Erdoğan, bu başarının hem havacılık sektörü hem de dijitalekran çözümleri konusunda büyük fayda sağlayacağını bildirdi.

10 milyar 247 milyon euro'ya malolması beklenen havalimanının gelecek yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.
10 milyar 247 milyon euro'ya malolması beklenen havalimanının gelecek yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Tamamlandığında dünyanın 350 farklı noktasından uçuşların gerçekleştirileceği üçüncü havalimanı, dünyanın en büyük merkez uçuş noktalarından biri olacak.

Vestel, özellikle son birkaç ayda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Şubat sonunda Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress kapsamında yeni nesil üst seviye akıllı telefonu Venus Z10'u duyuran şirket, önemli bir de rekor kırmıştı.

Üstelik Vestel'in Japon teknoloji devi Toshiba'nın TV bölümünü satın alması da söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >