Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan 3.5 yıl sonra gelen ‘Van Gölü’ düzeltmesi

​Uluslararası Uzay İstasyonu 3.5 yıl sonra gelen ‘Van Gölü’ düzeltmesi
​Uluslararası Uzay İstasyonu 3.5 yıl sonra gelen ‘Van Gölü’ düzeltmesi

Sosyal medya hesabı üzerinden Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş fotoğraflarını yayınlayan ve burayı ‘Himalayalar’da karla kaplı bir göl’ şeklinde niteleyen Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), yoğun tepkiler üzerine bu hatayı düzeltti.

Bir NASA astronotunun Instagram hesabı üzerinden 1 Şubat 2015 tarihinde paylaşılan Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı, paylaşım tarihinden bu yana yoğun tepkilerle karşılaşıyordu. Van Gölü’nün görseli altına ‘Himalayalar’da karla kaplı bir göl’ şeklinde not düşen Uluslararası Uzay İstasyonu, Türk kullanıcıların ısrarlı yorum ve eleştirilerine aradan geçen 3.5 yılın ardından cevap verdi. Düz Dünya Derneği Başkanı Doğukan Özkan öncülüğünde bir araya gelen sosyal medya kullanıcıları, planlı ve makul bir tepki silsilesi oluşturdu. Türk kullanıcıların bu tepkisi üzerine aradan geçen 3.5 yıla aldırış etmeyen ISS, ‘Bu başlık düzeltilmiştir’ ibaresiyle hatasından döndü.

Van Gölü'nün uzaydan kayda alınan görüntüleri sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı.
Van Gölü'nün uzaydan kayda alınan görüntüleri sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı.

'Uzay konusunda çalışmalarımız sürüyor'

Hatayı bildiren sosyal medya kullanıcısına teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Uluslararası Uzay İstasyonu yetkilileri, aradan geçen zaman dolayısıyla da üzüntülerini iletti. Konuya dair açıklamalarda bulunan Düz Dünya Derneği Başkanı Doğukan Özkan, uzay bilimleriyle ilgili araştırmalar yaptıklarının altını çizerek Türkiye’de bu konuda faaliyet gösteren kurumların çalışmalarında yer almak istediklerini ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >