Venezuela kendi dijital parasını basmaya hazırlanıyor

Bitcoin petro
Bitcoin petro

Ekonomik problemlerden kurtulmak isteyen Venezuela, oluşturacağı ilk dijital para Petro’dan 100 milyon adet basmayı hedefliyor.

ABD’nin finansal ablukası ile mücadele için dijital para basacağını açıklayan ve bu doğrultuda çalışmalar yürüten Venezuela hükümeti bu sayede ekonomik sıkıntıdan kurtulacağını düşünüyor.

''Uluslararası finansman modellerine ilerlememizi sağlayacak''

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun konuyla ilgili kurduğu en iddialı cümleyse, ''Dijital paraya giriş, Venezuela’nın ekonomik ve sosyal kalkınması için yeni uluslararası finansman modellerine ilerlememizi sağlayacak'' oldu.

Son gelen bilgilere göre ‘Petro’ isimli dijital para biriminin başlangıçta 100 milyon adet basılacağı ve fiyatının da 59,07 dolar olacağı açıklandı. Fiyatın bu şekilde belirlenmesi konusunda da açıklama yapan Maduro, bu rakamın ülkenin resmi petrol fiyatında sabit olacağını belirtti. Hangi borsalarda işlem göreceği veya başlangıcını hangi borsada yapacağı açıklanmayan Petro vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

100 milyar doları aşkın dış borcu bulunan Venezuela bu sayede çıkış noktası arasa da yeni dijital paranın çok iyi bir altyapıya sahip olması ve büyük değer sahibi borsalarda bulunması çok önemli.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >