Vespa ilk elektrikli motorsikletini tanıttı

Vespa Elettrica
Vespa Elettrica

Scooter türü motorsikletlerin popüler ismi Vespa, Milan'daki uluslararası fuarda ilk elektrikli motorsikletini tanıttı. 100 kilometre menzile sahip motor 2018'de satışa çıkacak.

İtalya'nın Milan şehrinde düzenlenen Uluslararası Motorsiklet Fuarı, elektrikli motor dünyasını heyecanlandıracak bir tanıtıma sahne oldu. Vespa, ilk elektrikli motorsikletine dair teknik detaylar ve satış tarihi bilgisini paylaştı. Geçen yıl konsept olarak görücüye çıkan Elettrica adlı araç, şehir içi kullanımda hem gürültüsüz hem de çevre dostu motorsiklet dönemini başlatacak.

4 kilovata kadar çıkabilen elektrik motoruyla sıradan 50cc güç sistemlerinden çok daha yüksek performans sunacak olan Vespa Elettrica, 100 kilometre menzil vaadiyle 2018'de piyasaya sürülecek. Motorun sıradan ev tipi prizden dört saatte tamamen şarj edilebileceğini belirten Vespa yetkilileri, aracı yedi farklı renk seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunacak.

Tam elektrikli motorla birlikte menzil artırıcılı hibrit modelini de gün yüzüne çıkaran şirket, Elettrica X ismini taşıyan bu motorsikletin ise benzinle çalışan ikinci motor sayesinde 200 kilometre menzile ulaşacağını iddia ediyor.

İtalyada üretilecek her iki motorda da Bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanabilen 4,3 inç LCD ekranlı bilgi sistemi bulunacak. Bu sistem vasıtasıyla motorun haritadaki konumunu tespit etmek, şarj durum bilgisi almak mümkün olacak. Elektrikli motorla birlikte dijitalleşen Vespa'nın henüz Elettrica ailesi için nasıl bir fiyatlandırma uygulayacağı bilinmiyor.

Vespa Elettrica
Vespa Elettrica

Vespa Elettrica
Vespa Elettrica

Vespa Elettrica
Vespa Elettrica
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >